Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Το πρώτο supermarket χωρίς συσκευασίες τροφίμων

afoi poriazi

charitakis banner new

Το πρώτο supermarket χωρίς συσκευασίες τροφίμων
30.10.2014 | 12:00

Το πρώτο supermarket χωρίς συσκευασίες τροφίμων

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

"’Θέλουμε τα ψώνια μας να ξαναγίνουν όμορφα & οικολογικά’’ Αυτό πιστεύουν και κάνουν πράξη οι συν-ιδρυτές Sara Wolf και  Milena Glimbovski του Original Unvertpackt, του πρώτου super market χωρίς συσκευασίες.

Το Original  Unvertpackt είναι ένα καινοτόμο σούπερ μάρκετ στο Βερολίνο, το οποίο απορρίπτει τις  συμβατικές  συσκευασίες τροφίμων. Τα τυποποιημένα τρόφιμα μπορεί να φαίνονται ελκυστικά, και να είναι σίγουρα μια εύκολη επιλογή, αλλά απλά αυτό δεν είναι πλέον  βιώσιμο για το περιβάλλον  αφού στη πλειοψηφία τους τουλάχιστον, οι συσκευασίες  δεν είναι οικολογικές.. Τα απόβλητα που παράγονται μετά τα ψώνια είναι γιγαντιαία και η ανακύκλωση περιορισμένη.

Η έννοια του «μηδενικού απόβλητου» αναπτύχθηκε από τους πρωτοπόρους Sara Wolf και Μιλένα Glimbovski. Συνειδητοποίησαν ότι οι πελάτες χρειάζονται μια βιώσιμη εναλλακτική λύση, η οποία θα μπορούσε να εξαλείψει τα απόβλητα συσκευασίας & παράλληλα να δώσει ελευθερία στους αγοραστες να επιλέγουν ακριβώς την ποσότητα που επιθυμούν .

Οι ξηροί καρποί, τα όσπρια αποθηκεύονται, σε δοχεία- κάδους και  διατίθονται στους πελάτες μέσα από στόμια, στην ποσότητα που επιθυμούν. Μία παρόμοια διαδικασία ακολουθείται για υγρά , όπως σαμπουάν, αφρόλουτρα κτλ

Για τις αγορές σας στο Original  Unvertpackt θα πρέπει να φέρετε εσείς τα απαραίτητα σκεύη, βάζα και μπουκάλια από το σπίτι για να μεταφέρουν τις αγορές σας.  Οι συσκευασίες αρχικά ζυγίζονται και το βάρος τους αφαιρείται από το συνολικό βάρος , τη στιγμή της χρέωσης.

Το project, το οποίο γνώρισε τεράστια αποδοχή από τους Γερμανούς καταναλωτές, χρηματοδοτήθηκε από ιδιώτες αλλά κυρίως μέσω crowd-funding. Ο στόχος για την έναρξη της επιχείρησης ήταν  61.000 δολάρια αλλά μέσα σε 3 εβδομάδες συγκέντρωσαν πάνω από 124.000 δολάρια

Οι 2 κοπέλες συνεργάστηκαν στενά με τις αρχές υγείας και χρειάστηκαν πάνω από ένα χρόνο για να υλοποιήσουν την ιδέα τους. Υπάρχουν προϊόντα που δεν διατίθενται στο συγκεκριμένο super market (όπως το κρέας) , γεγονός που αποτελεί μειονέκτημα όμως η ιδέα  έχει κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση.

Πηγή: skai.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018