Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ιταλία: Βρέθηκαν 4.028 υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι

computing cert aitisi it

PERIFEREIA B AIGAIOY MEDIA 350x250 LIMNOY

loukas ekloges

Ιταλία: Βρέθηκαν 4.028 υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι
15.11.2012 | 07:04

Ιταλία: Βρέθηκαν 4.028 υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Πρόκειται για 3.200 υπαλλήλους υπουργείων, 666 του ευρύτερου δημοσίου τομέα και 126 που απασχολούνται σε ερευνητικά ιδρύματα.


Η τοποθέτησε αυτή έγινε από τον Ιταλό υπουργό μέσω του Twitter--ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντησή του με τα μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας.

Σύμφωνα με τον Πατρόνι Γκρίφι, με τον τρόπο αυτό το ιταλικό δημόσιο πρόκειται να εξοικονομήσει συνολικά 392 εκατομμύρια ευρώ. 342 εκατομμύρια ευρώ από τους απλούς υπαλλήλους και άλλα 50 εκατομμύρια από τα διευθυντικά στελέχη.

Όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης με τον τρόπο αυτό αίρεται ουσιαστικά η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Σε ό,τι αφορά τους τρόπους μείωσης του συνολικού αριθμού τους, ο αρμόδιος υπουργός δεσμεύθηκε να προσπαθήσει να αποφύγει «τραυματικές μεθόδους» και να ακολουθήσει την οδό των συνταξιοδοτήσεων πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, μεταθέσεων και της μερικής απασχόλησης.

Η ύστατη λύση θα είναι η διετής χορήγηση μειωμένων αποδοχών, ενώ ο εργαζόμενος θα προσπαθεί να βρει νέα απασχόληση.

Τα μέτρα περιστολής των δημοσίων δαπανών προβλέπουν, σε σύνολο 3,3 εκατομμυρίων δημοσίων υπαλλήλων, την σταδιακή απομάκρυνση 24.000 εργαζομένων που απασχολούνται στην δημόσια παιδεία, στις ένοπλές δυνάμεις, στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε υπουργεία κλειδί, όπως των εσωτερικών, εξωτερικών και δικαιοσύνης.

Ιταλοί σχολιαστές υπενθυμίζουν ότι τον περασμένο Μάρτιο, η υπουργός Εργασίας Έλσα Φορνέρο, είχε αναφερθεί με έμφαση στην ανάγκη να μπορούν να απολύονται και οι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ, τώρα, ο επικεφαλής του υπουργείου δημόσιας διοίκησης προτιμά να κάνει λόγο για «υπεράριθμους υπαλλήλους».

«Δεν θα προχωρήσουμε σε μαζικές απολύσεις», πρόσθεσε ο Πατρόνι Γκρίφι, ο οποίος και δεσμεύθηκε να προχωρήσει στην υλοποίηση των μειώσεων μετά από διάλογο με τα συνδικάτα.

 

Πηγή: Nooz.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

thumbnail FP banner 400x400 GR

 

seajets superRunner

 

youtube channel