Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>«Πόλεμος στο Παρίσι», γράφει ο γαλλικός Τύπος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις

banner roots

«Πόλεμος στο Παρίσι», γράφει ο γαλλικός Τύπος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις
14.11.2015 | 11:29

«Πόλεμος στο Παρίσι», γράφει ο γαλλικός Τύπος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Διεθνή

«Πόλεμος στο Παρίσι» γράφει σήμερα ο γαλλικός Τύπος και καλεί στην «σύσταση μετώπου» μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν ταυτοχρόνως χθες το βράδυ στη γαλλική πρωτεύουσα, προκαλώντας τον θάνατο 126 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 200, εκ των οποίων οι 80 είναι σοβαρά.

«Πόλεμος στο Παρίσι» τιτλοφορείται η Le Figaro. «Αυτή τη φορά επρόκειτο για πόλεμο», σημειώνει και η Le Parisien/Aujourd’hui en France.

«Είναι αδύνατο να μην συνδέσει κανείς τα αιματηρά αυτά γεγονότα με τις μάχες που γίνονται στη Μέση Ανατολή. Η Γαλλία παίζει εκεί τον ρόλο της. Οφείλει να συνεχίσει τη δράση της», σημειώνει παράλληλα ο διευθυντής της Liberation.

Τα θύματα των επιθέσεων αυτών αποτελούν τη φρικτή και ανυπόφορη μαρτυρία ενός παγκόσμιου πολέμου στον οποίο η Γαλλία μετατράπηκε παρά τη θέλησή της σε ένα βασικό πεδίο μάχης, επισημαίνει την ίδια ώρα η περιφερειακή εφημερίδα La Charente.

Για την L’Est Republicain, «η τρομοκρατική απειλή ρίζωσε πλέον στο γαλλικό έδαφος. Πράγματι, μας βάζει σε μια διαρκή κατάσταση πολέμου».

«Η φρίκη» τιτλοφορείται παράλληλα η αθλητική L’Equipe την ώρα που οι δράστες των χθεσινών επιθέσεων έβαλαν στόχο και το Σταντ Ντε Φρανς, όπου διεξαγόταν ένας αγώνας μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας.

«Για την ώρα πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη» στα θύματα, σημειώνει επίσης η Sud-Ouest, απηχώντας το μήνυμα αυτό για ενότητα και αλληλεγγύη που είναι διάχυτο σε όλον τον γαλλικό Τύπο.

«Στο όνομα των πραγματικών μαρτύρων της χθεσινής ημέρας, των αθώων θυμάτων και στο όνομα της Δημοκρατίας, η Γαλλία θα πρέπει να μείνει ενωμένη και να δημιουργήσει ένα μέτωπο», επισημαίνει και η Le Parisien. 

«Ήμασταν Σαρλί, είμαστε Παρίσι !», υπογραμμίζει η Republique des Pyrenees.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel