Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Αστεροειδής ορατός στον ουρανό στις 5 Μαρτίου

banner roots

Αστεροειδής ορατός στον ουρανό στις 5 Μαρτίου
10.02.2016 | 08:21

Αστεροειδής ορατός στον ουρανό στις 5 Μαρτίου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Μικρός αστεροειδής αναμένεται να περάσει τόσο κοντά από τη Γη στις αρχές του επόμενου μήνα που θα είναι ορατός στον ουρανό, όπως ανακοίνωσε η NASA που διαβεβαιώνει πάντως ότι δεν πρόκειται να εξαφανιστούμε, όπως οι δεινόσαυροι.

Πρόκειται για τον αστεροειδή με την ονομασία 2013 TX68, ο οποίος έχει διάμετρο 30 μέτρων και θα περάσει σε απόσταση 18 χιλιάδων χιλιομέτρων από την επιφάνεια του πλανήτη.

Ο αστεροειδής θα πλησιάσει όμως τη Γη ως επί το πλείστον κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάτι που θα κάνει δύσκολη την παρακολούθηση.

Το πέρασμα του από τον πλανήτη μας αναμένεται στις 5 Μαρτίου.

Ο Paul Chodas, διευθυντής της ΝΑΣΑ, στο Κέντρο Σπουδών για αντικείμενα που περνούν κοντά από τη Γη, λέει ότι το αντικείμενο δεν θα χτυπήσει τη Γη αυτό το έτος αλλά το 2017 υπάρχει 1 στις 250 εκ. πιθανότητες να συντριβεί την επιφάνεια του πλανήτη μας.

Σε εκείνη την περίπτωση, η ΝΑΣΑ προβλέπει ότι θα παραχθεί δύο φορές η ενέργεια που εκλύθηκε στο ρωσικό Chelyabinsk το 2013, όταν απελευθερώθηκε ένα ωστικό κύμα που έσπασε παράθυρα και κατέστρεψε κτίρια τραυματίζοντας περίπου 1.500 ανθρώπους.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το