Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Πρόστιμο 504 δολαρίων σε όποιον πετά σκουπίδια

banner roots

Πρόστιμο 504 δολαρίων σε όποιον πετά σκουπίδια
26.01.2013 | 13:49

Πρόστιμο 504 δολαρίων σε όποιον πετά σκουπίδια

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Δυναμική εκστρατεία κατά των σκουπιδιών, καθώς και εκείνων δεν πείθονται και εξακολουθούν να πετούν τα αποτσίγαρά τους από τα παράθυρα των αυτοκινήτων -και όχι μόνο- ξεκινά εδώ και τώρα, με κύριο στόχο η Βικτώρια να είναι όχι μόνο ωραία, αλλά και πεντακάθαρη.

 

Ο πολιτειακός υπουργός Περιβάλλοντος, Ράιαν Σμιθ, δήλωσε ότι η νέα στρατηγική αποβλέπει στο να μην υπάρχουν σκουπίδια στους δρόμους, στα πάρκα και στις πλαζ και να εξοικονομηθούν 78 εκατ. δολάρια που δαπανούνται ετησίως για τον καθαρισμό της πολιτείας. Η διαφημιστική εκστρατεία παροτρύνει, επίσης, τους πολίτες να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά και να θεωρούν καθήκον τους να δηλώνουν στις αρχές τους παραβάτες.

Κάθε χρόνο, τα σκουπίδια που μαζεύονται από τους δρόμους τα πάρκα, τις πλαζ και αλλού ανέρχονται σε 14.500 τόνους, ποσό που αναλογεί σε 3 κιλά ανά άτομο στη Βικτώρια.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση διπλασίασε πρόσφατα τα πρόστιμα σε 504 δολάρια, σε όποιον πετά σκουπίδια, η νέα δε στρατηγική συμπεριλαμβάνει ένα σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο οι δήμοι θα έχουν το δικαίωμα να επιβάλουν πρόσθετα, επιτόπου πρόστιμα στους παραβάτες.

Χαρακτηριστικό των αυστηρότερων μέτρων για την πάταξη των σκουπιδιών στη Βικτώρια, είναι και το γεγονός ότι ορισμένοι δήμοι θα προμηθεύσουν φιλανθρωπικούς οργανισμούς με φωτογραφικές μηχανές, προκειμένου να συλλαμβάνουν τους παραβάτες επ' αυτοφώρω.

Η κυβέρνηση της Βικτώριας, στο πλαίσιο της στρατηγικής να διατηρήσει τη Βικτώρια πεντακάθαρη, θα δαπανήσει 1,5 εκατ.δολάρια τα επόμενα δύο χρόνια γι' αυτόν το σκοπό, ζητώντας τη συνεργασία των δήμων, επιχειρηματιών και πολιτών γενικότερα.

«Μια καθαρή Βικτώρια, είναι καθήκον όλων μας» τονίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος Ράιαν Σμιθ.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το