Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ανακαινίζεται ο Πύργος του Άιφελ!

the roots web banners 06

Ανακαινίζεται ο Πύργος του Άιφελ!
17.01.2017 | 20:33

Ανακαινίζεται ο Πύργος του Άιφελ!

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Διεθνή

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, με απόφαση της δημάρχου του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, αναμένεται να ανακαινιστεί ο Πύργος του Άιφελ.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια γίνεται προκειμένου να δοθεί πνοή σε ένα από τα σημαντικότερα έργα του Παρισιού και να διεκδικήσει η γαλλική πρωτεύουσα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Αξίζει να σημειωθεί πως το φιλόδοξο σχέδιο της ανακαίνισης του εμβληματικού Πύργου, αναμένεται να στοιχίσει περίπου 317 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι εργασίες θα διαρκέσουν 15 χρόνια και θα περιλαμβάνουν τη βελτίωση των ταμείων και των ανελκυστήρων, την αναβάθμιση της ασφάλειας λόγω του φόβου τρομοκρατικών επιθέσεων στα αξιοθέατα του Παρισιού, καθώς και ριζικές αλλαγές στον φωτισμό.

Υπενθυμίζεται πως το δημοφιλέστατο αξιοθέατο του Παρισιού, επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από 7 εκατομμύρια τουρίστες, με αποτέλεσμα τα ετήσια έσοδα να φτάνουν τα 82 εκατομμύρια ευρώ.

Η Αν Ινταλγκό, τόνισε σχετικά στο Twitter: «Ακούω ότι το Παρίσι έχει χάσει τη λάμψη και την ελκυστικότητά του και αυτό δεν είναι αλήθεια. Οι Παριζιάνοι μπορούν να αναδείξουν την πόλη τους, χωρίς να καταστρέψουν την ιστορία τους».

 

Πηγή: athensvoice.gr

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το