Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Γερμανία: Χάος στα ταχυδρομεία

banner roots

Γερμανία: Χάος στα ταχυδρομεία
18.04.2013 | 03:27

Γερμανία: Χάος στα ταχυδρομεία

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Χιλιάδες εργαζόμενοι στην διανομή του ταχυδρομείου στη Γερμανία απέργησαν χθες για να απαιτήσουν υψηλότερους μισθούς, με αποτέλεσμα να μην παραδοθούν στους παραλήπτες τους εκατομμύρια επιστολές και δέματα που διαχειρίζεται η Deutsche Post, η μεγαλύτερη ταχυδρομική εταιρία της χώρας.



Στην απεργία κάλεσε η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της Γερμανίας, η ver.di, πιέζοντας για αυξήσεις 6% -και σε κάθε περίπτωση όχι μικρότερες από 140 ευρώ σε μηνιαία βάση- για τους 132.000 ταχυδρομικούς.

Σύμφωνα με την συνδικαλιστική οργάνωση, 3.400 εργαζόμενοι συμμετείχαν στην απεργία, με αποτέλεσμα να μην παραδοθούν περίπου 2,4 εκατ. επιστολές και πάνω από 100.000 δέματα. Κατά μέσον όρο, η Ντόιτσε Ποστ παραδίδει καθημερινά 60 εκατομμύρια επιστολές και δέματα.

Η εταιρία, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης κι είχε αρχίσει να λειτουργεί ως κυβερνητική υπηρεσία, έχει την μερίδα του λέοντος στην γερμανική ταχυδρομική αγορά.

Η ver.di κατηγόρησε την διεύθυνση της Ντόιτσε Ποστ ότι δεν έχει προχωρήσει σε μια σοβαρή προσφορά προς τους εργαζόμενους της στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, η τελευταία συνάντηση στο πλαίσιο των οποίων έγινε την Δευτέρα.

Η συνδικαλιστική οργάνωση προειδοποίησε ότι ενδέχεται να καλέσει σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές όσους εργάζονται στην διαλογή καθώς και το υπαλληλικό προσωπικό, πριν επαναληφθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, την 25η Απριλίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ{jcomments off}

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το