Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ρωσική προπαγάνδα με στόχο τους νέους

the roots web banners 06

Ρωσική προπαγάνδα με στόχο τους νέους
06.10.2018 | 13:15

Ρωσική προπαγάνδα με στόχο τους νέους

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η Ρωσία έχει αρχίσει "εκστρατεία προπαγάνδας" στα μέσα κοινωνικής δυκτίωσης που στοχεύει στους νέους, ισχυρίζονται οι Times.

Βασιζόμενη σε μελέτη Αμερικανών πανεπιστημιακών, η εφημερίδα αναφέρει ότι ιστοσελίδες που συνδέονται με το Κρεμλίνο εμφανίζονται ως λάτρεις και οπαδοί του Χάρι Πότερ. Αυτές οι σελίδες χρησιμοποιούν εικόνες διασημοτήτων για να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό "φίλων" που στη συνέχεια υποβάλλονται σε έντονη παραπληροφόρηση για ευαίσθητα θέματα όπως είναι τα γενετικά μεταλλαγμένα προιόντα ή το τριπλό εμβόλιο MMR (εμβόλιο ιλαράς, ερυθράς, παρωτίτιδας).

Ενα κανάλι στο Youtube με χιλιάδες "οπαδούς" - "Ο Blue Peter της ρωσικής προπαγάνδας", όπως χαρακτηρίζεται, φέρεται να επιδιώκει να δημιουργήσει κλίμα σύγχισης σχετιικά με την επίθεση με το νευροτοξικό παράγοντα Νοβιτσόνκ στο Σόλσμπερι.

Ένας από τους ερευνητές που έχουν ασχοληθεί με το θέμα υπογράμμισε στους Times ότι πρόκειται για "κρυφό πολιτικό πόλεμο, σε βιομηχανική κλίμακα, καλά χρηματοδοτούμενο και επικίνδυνο".

Παραμένει στο Λονδίνο η Uniliver      

Πρωτοσέλιδο θέμα στους Financial Times και στη Daily Express η απόφαση τα κενρικά γαφεία της εταιρείας Uniliver να συνεχίσουν να έχουν ως έδρα το Λονδίνο. Η Unilever είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες καταναλωτικών αγαθών στον κόσμο. Παράγει και διαθέτει περίπου 400 εμπορικά σήματα σε περισσότερες από 190 χώρες.

"Νίκη για τη Βρετανία του Βρεχιτ", ο πηχυαίος τίτλος στην Express, που εκφράζει την ικανοποίηση της για αυτή την απόφαση. Οι FΤ σημειώνουν ότι κατά τα φαινόμενα η δίοικηση της εταιρείας "εκώφευσε" και δεν έλαβε υπόψη τις "ανησυχίες" των μεγαλομετόχων.Σε άρθρο γνώμης η εφημερίδα δεν αποκλείει η Uniliver να επιοδιώξει να απλοποιήσει τη δομή της στο εγγύς μέλλον. Οι FT συνιστούν στην κυβέρνηση να συνεχίσει να "καλοπιάνει" την Uniliver ώστε να εξασφαλίσει μια από τις αρχαιότερες και μεγαλύτερες βρετανικές εταιρείες να μην εγκαταλείψει τις βρετανικές ακτές μετά το Brexit.

Βρυξέλλες: "H συμφωνία για το Brexit είναι κοντά"

Πηγές στις Βρυξέλλες ανέφεραν στη Daily Telegraph ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να προσφέρει στη Βρετανία μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

Κατά την Telegraph, το 30% με 40% των αιτημάτων της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι όπως αυτά διατυπώνονται στο σχέδιο Τσέκερς έχουν γίνει αποδεκτά από το "ιερατείο" των Βρυξελλών Ωστόσο η προσφορά της ΕΕ φαίνεται να εξαρτάται από το εάν το Ηνωμένο Βασίλειο αποδεχθεί ξεχωριστό τελωνειακό καθεστώς για τη Βόρεια Ιρλανδία, κάτι που η Τερέζα Μέι είχε απορρίψει στο παρελθόν.


Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel