Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Πρόσκληση στους ανέργους της Ευρώπης από Σόιμπλε

banner roots

Πρόσκληση στους ανέργους της Ευρώπης από Σόιμπλε
03.06.2013 | 09:14

Πρόσκληση στους ανέργους της Ευρώπης από Σόιμπλε

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

"Σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, είμαστε μια μάλλον γερασμένη ήπειρος, η οποία δεν έχει το περιθώριο να χάσει τα παιδιά της από τους λαϊκιστές και τους εξτρεμιστές", έγραψε ο κ. Σόιμπλε σε άρθρο του στην εφημερίδα Der Tagesspiegel, και σημείωσε ότι η Ευρώπη, η οποία εξυγιάνθηκε, δεν επιτρέπεται νααποκλείσει μια ολόκληρη γενιά. 

Κάλεσε μάλιστα την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει άμεσα τα 6 δισ. ευρώ που προορίζονται για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. 

Σε ό,τι αφορά τη Γερμανία, τονίζει ότι "όσοι ενδιαφέρονται για εκπαίδευση ή όσοι είναι άνεργοι επαγγελματίες, είναι ευπρόσδεκτοι εδώ".

Στην ίδια εφημερίδα, ωστόσο, ο Κλάους Βιζεχούγκελ, σύμβουλος του υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ για θέματα απασχόλησης, επισήμανε ότι το Βερολίνο πρέπει πρώτα να ασχοληθεί με τα δικά του προβλήματα και υπογράμμισε ότι στην Γερμανία υπάρχουν σήμερα1,5 εκατομμύριο νέοι χωρίς επαγγελματική κατάρτιση. 

"Πριν αρχίσουμε να δεχόμαστε υποψήφιους από το εξωτερικό, πρέπει να κάνουμε κάτι με αυτούς", δήλωσε, αν και αναγνώρισε ότι η Γερμανία πρέπει να ασχολείται και με τα προβλήματα που απασχολούν την Ευρώπη.

 
Πηγή: Nooz.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το