Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Τουρκία: Απελάθηκε ο έλληνας φοιτητής

banner roots

Τουρκία: Απελάθηκε ο έλληνας φοιτητής
07.06.2013 | 08:51

Τουρκία: Απελάθηκε ο έλληνας φοιτητής

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Απελάθηκε τελικά ο 25χρονος Έλληνας φοιτητής Γιώργος Ιατρίδης, ο οποίος προσήχθη μαζί με άλλους ξένους φοιτητές στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Νωρίτερα και μετά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα, δεν του είχε απαγγελθεί κάποια κατηγορία. 

Ο υπουργός Εσωτερικών της ΤουρκίαςΜουαμέρ Γκιουλέρ δήλωσε ότι από τους συνολικά επτά ξένους που έχουν προσαχθεί,θα απελαθούν οι τέσσερις.

Ο Γ. Ιατρίδης κατάγεται από το Ηράκλειο Κρήτης και από τον περασμένο Οκτώβριοδιέμενε στην Τουρκία εκτελώντας την πρακτική του άσκηση από το τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου.

Τους γονείς του φοιτητή ενημέρωσε για τη σύλληψη το Προξενείο, ενώ τόσο το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κων/πόλη όσο και το υπουργείο Εξωτερικών ήρθαν σε διαπραγματεύσεις με τις τουρκικές Αρχές. 

Ο Γ. Ιατρίδης είναι διαχειριστής της ιστοσελίδας Alexiptoto.com, η οποία εδράζεται στην Κων/πόλη και την "τρέχουν" έλληνες της ομογένειας.

Νωρίτερα, η τουρκική εφημερίδα Radikal στην ιστοσελίδα της ανέφερε ότι είχαν προσαχθεί τέσσερις ξένοι φοιτητές που σπουδάζουν στην Τουρκία με το πρόγραμμα Erasmus και άλλα ένδεκα άτομα, τέσσερις Αμερικανοί, δύο Βρετανοί, δύο Ιρανοί, ένας Ινδός, ένας Γάλλος και ένας Έλληνας, που φέρουν διπλωματικό διαβατήριο.

Επίσης η εφημερίδα Zaman σημείωνε ότι από τους έξι ξένους που έχουν προσαχθεί, συνελήφθησαν οι τέσσερις, οι οποίοι φέρουν διπλωματικό διαβατήριο της Ελλάδας, της Βρετανίας, των ΗΠΑ και τηςΓαλλίας.

 
Πηγή: Nooz.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το