Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Brexit: Σχέδιο του Μπόρις Τζόνσον για την αποφυγή του backstop

banner roots

Brexit: Σχέδιο του Μπόρις Τζόνσον για την αποφυγή του backstop
11.09.2019 | 13:10

Brexit: Σχέδιο του Μπόρις Τζόνσον για την αποφυγή του backstop

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η Daily Telegraph γράφει στην πρώτη σελίδα σήμερα ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα μπορούσε να ξεπεράσει το αδιέξοδο Brexit με ένα σχέδιο που να προβλέπει ένα για κανονιστικό και όχι τελωνειακό πλαίσιο στη Θάλασσα της Ιρλανδίας.

Το σχετικό δημοσίευμα υπονοεί ότι το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας θα ήταν δεκτικό σε μια τέτοια πρόταση.

Οι προσδοκίες αυξάνονται στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τους Financial Times, ότι ο Μπόρις Τζόνσον προετοιμάζεται να μετατοπίσει τη θέση του στο θέμα του backstop.

Ωστόσο, ο Guardian αναφέρει ότι ο νεοδιορισθείς επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ Φιλ Χόγκαν, δήλωσε ότι ενώ η πρόταση για μια τελωνειακή ζώνη που θα καλύπτει όλο το νησί της Ιρλανδίας προσφέρει κάποια ελπίδα, "απέχει πολύ από το να παρέχει τη λύση στο Brexit".

Οι Times δεν αποκλείουν άρση του αδιεξόδου, αλλά υπογραμμίζουν ότι οι πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι περιορισμένες.

Σύμφωνα με τη Sun, ο Μπόρις Τζόνσον δέχεται πιέσεις από τους ευρωσκεπτικιστές του κόμματος του.

Ο κ. Τζόνσον, μας ενημερώνει η εφημερίδα, έχει δηλώσει στους "αντάρτες" φιλοευρωπαϊστές βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος ότι "είμαι έτοιμος να δεχθώ δόρατα στην πλάτη μου" από τα μέλη της σκληρής αντιευρωπαϊκής ομάδας European Research Group εάν υιοθετήσει μια πιο ήπια στάση στο θέμα των ιρλανδικών συνόρων.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel