Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Τραμπ: Νεκρός ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους

banner roots

Τραμπ: Νεκρός ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους
28.10.2019 | 12:12

Τραμπ: Νεκρός ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Σε πολλές εφημερίδες σήμερα, στην πρώτη σελίδα, βλέπουμε τον ιδρυτή και ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι να κάθεται χάμω στο πάτωμα και να έχει δίπλα του ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο.

"Ο Αμπού Μπακρ πέθανε σαν σκυλί", δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που πρόσθεσε ότι Μπαγκντάντι σκοτώθηκε αφού έτρεξε μέσα σ' ένα αδιέξοδο τούνελ."Έφτασε στο τέλος του τούνελ ενώ τα σκυλιά μας τον κυνηγούσαν. Πυροδότησε το γιλέκο του και σκοτώθηκε ο ίδιος και τα τρία παιδιά του. Το πτώμα του διαμελίσθηκε από τις εκρήξεις. Το τούνελ κατέρρευσε πάνω του", ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

"Ο επικεφαλής του ISIS πέθανε σαν δειλός" - ο πηχυαίος τίτλος στη Daily Express. H εφημερίδα χαρακτηρίζει τον Μπαγκντάντι "τέρας", ένας τρομοκράτης που "είχε τρυπώσει σε υπόγειες σήραγγες όπου ζούσε με φόβο", πριν οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ καταστρέψουν το κτηριακό συγκρότημα που ήταν η έδρα του στη Συρία.

"Ο κόσμος είναι ασφαλέστερος χωρίς τον Μπαγκντάντι", υπογραμμίζει η Daily Mirror.

Οι Financial Times υποστηρίζουν ότι ο θάνατος του Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι αναμφισβήτητα ένα καίριο συμβολικό χτύπημα για μια τρομοκρατική ομάδα που κάποτε ήταν ισχυρή. Η ίδια εφημερίδα όμως προειδοποιεί ότι η εξόντωση του Μπαγκντάντι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το Ισλαμικό Κράτος θα γίνει λιγότερο επικίνδυνο.

Ο Guardian συμφωνεί, επισημαίνοντας την τεράστια αναστάτωση που προκάλεσε το ISIS. "Τα προβλήματα που σχετίζονται με τη δράση του Ισλαμικού Κράτους σε μεγάλο βαθμό παραμένουν ανεπίλυτα", τονίζει η εφημερίδα.

Ο Guardian εξάλλου επικρίνει τους χαρακτηρισμούς του προέδρου Τραμπ για τον Μπαγκντάντι -"σκύλος", "δειλό ζώο"- και συγκρίνει την αντίδραση του πρόεδρου των ΗΠΑ με αυτή "ενός θριαμβευτή φυλάρχου σε ένα τηλεοπτικό πολεμικό έπος".

Από την άλλη μεριά η Sun ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος Τραμπ δικαιούται να θριαμβολογεί για την επιτυχή έκβαση των αποστολής των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel