Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Αυστραλία : Πρωτοχρονιά στις φλόγες - Αγωνία στις παραλίες
Αυστραλία : Πρωτοχρονιά στις φλόγες - Αγωνία στις παραλίες
02.01.2020 | 10:49

Αυστραλία : Πρωτοχρονιά στις φλόγες - Αγωνία στις παραλίες

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Οι φονικές πυρκαγιές στην Αυστραλία είναι πρώτο θέμα σε πολλές εφημερίδες της Πέμπτης.

Δεκαπέντε άτομα , σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των αρχών , έχουν χάσει τη ζωή τους , ενώ πολλοί είναι εκείνοι που αγνοούνται.

Ο Guardian, οι Times και οι Financial Times έχουν στην πρώτη σελίδα την ίδια εικόνα - παρουσιάζουν ένα καγκουρό που προσπαθεί να ξεφύγει από τις φλόγες που κατακλύζουν μια πόλη στη Νέα Νότια Ουαλία.

Ο Guardian περιγράφει "σκηνές αποκαλύψεως" με πολλούς ανθρώπους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και να συνωστίζονται στις παραλίες στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα. Πλοία του πολεμικού ναυτικού σπεύδουν να προσφέρουν προμήθειες και να συνδράμουν στις επιχειρήσεις εκκένωσης.

Σύμφωνα με τον Guardian , η κρίση εγείρει ερωτήματα σχετικά με το εάν η κυβέρνηση των Συντηρητικών υπό την ηγεσία του Σκοτ Μόρισον έχει κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη. "Ο Αυστραλός πρωθυπουργός δεν έχει δώσει σαφείς απαντήσεις για τα αίτια των πυρκαγιών" , υπογραμμίζει ο συντάκτης του σχετικού άρθρου.

H Daily Telegraph αναφέρει ότι οι αρχές σε μια περιοχή της Νέας Νότιας Ουαλίας αναμένουν επέκταση της φωτιάς και τις επόμενες 24 ώρες έχουν να κάνουν έναν "αγώνα ενάντια στον χρόνο" για να εκκενώσουν τους κατοίκους. "Υπάρχει κίνδυνος ανθρωπιστικής κρίσης στην περιοχή", γράφει η εφημερίδα.

H Telegraph μας ενημερώνει επίσης ότι σε πολλά καταστήματα τα τρόφιμα έχουν εξαντληθεί και σε αυτά που παραμένουν ανοικτά παρατηρούνται τεράστιες ουρές. "Σε πολλές περιπτώσεις οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να περιμένουν ακόμη και τρείς ώρες να προμηθευτούν βασικά τρόφιμα" , διαβάζουμε στην εφημερίδα.

Οι δασικές πυρκαγιές στην Αυστραλία έχουν κατακάψει περισσότερα από 40 εκατομμύρια τ.μ. εκτάσεων και νέες εστίες δημιουργούνται σχεδόν καθημερινά εξαιτίας του καύσωνα και των ισχυρών ανέμων.

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018