Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βλαντιμίρ Πούτιν: Οι προτάσεις ενός "καλοκάγαθου τσάρου"
Βλαντιμίρ Πούτιν: Οι προτάσεις ενός "καλοκάγαθου τσάρου"
16.01.2020 | 11:31

Βλαντιμίρ Πούτιν: Οι προτάσεις ενός "καλοκάγαθου τσάρου"

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Πολλές οι αναλύσεις σήμερα στο βρετανικό Τύπο για τις προτεινόμενες από τον πρόεδρο Πούτιν συνταγματικές αλλαγές.

Η Daily Mail εκτιμά ότι με τις προτάσεις του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη μεταρρύθμιση του ρωσικού Συντάγματος για την ενίσχυση των εξουσιών του Κοινοβουλίου και με την παράλληλη διατήρηση του προεδρικού χαρακτήρα του πολιτεύματος - "οι προτάσεις αυτές μπορεί να επιτρέψουν στον Πούτιν να διατηρήσει την προεδρία εσαεί".

Σύμφωνα με τους Times πολλοί Ρώσοι θεωρούν ότι οι προτάσεις του προέδρου Πούτιν είναι μια απόφαση ενός - " καλοκάγαθου τσάρου".

Η Daily Telegraph επισημαίνει ότι η σταδιακή προσαρμογή του προέδρου Πούτιν στην ιδέα της "πράσινης ανάπτυξης" και στην αποδέσμευση της ρωσικής οικονομίας από τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου ίσως τον φέρουν αντιμέτωπο με τους μεγιστάνες των ρωσικών ενεργειακών κολοσσών και τη ρωσική μεσαία τάξη.

Ο Economist καταλήγει στο συμπέρασμα ότι - "ό πρόεδρος Πούτιν έχει εξοντώσει τόσους πολλούς ανθρώπους και έχει καταχραστεί τόσα δισεκατομμύρια... που είναι δύσκολο να δει κανείς πως οικειοθελώς θα εγκαταλείψει την εξουσία".

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018