Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός: H τελευταία πτήση από την Κίνα με Βρετανούς

banner roots

Κορονοϊός: H τελευταία πτήση από την Κίνα με Βρετανούς
05.02.2020 | 10:45

Κορονοϊός: H τελευταία πτήση από την Κίνα με Βρετανούς

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

H Βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να μισθώσει μια τελευταία αεροπορική πτήση για να φέρει πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο Βρετανούς υπηκόους από την πόλη Ουχάν στην Κίνα όπου πρωτοεμφανίσθηκε ο νέος κορονοϊός, μετέδωσε το BBC.

Το αεροσκάφος θα αναχωρήσει την Κυριακή το πρωί και θα προσγειωθεί στη βάση της RAF στο Brize Norton, ανακοίνωσε το Φόρεϊν Όφις.

Το Βρετανικό υπουργείο των Εξωτερικών έχει προειδοποιήσει 30.000 Βρετανούς πολίτες στην Κίνα να εγκαταλείψουν τη χώρα – “εφόσον έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν” - εξαιτίας του κορονοϊού, γράφει ο Guardian. Η αναστολή πτήσεων στην οποία προχώρησαν αεροπορικές εταιρείες καθιστά ολοένα πιο δύσκολο να φύγει κάποιος από την Κίνα, σημειώνει η εφημερίδα. Η νέα ταξιδιωτική οδηγία του Φόρεϊν Οφις χαρακτηρίζεται από τον Guardian – “απόφαση έκπληξη” – και ορισμένοι έσπευσαν να επικρίνουν την κυβέρνηση ότι εγκαταλείπει στην τύχη τους τους Βρετανούς υπηκόους που έχουν αποκλεισθεί στην Κίνα, διαβάζουμε στην εφημερίδα.

“Εργαζόμαστε όλο το 24ωρο για να βοηθήσουμε τους Βρετανούς υπηκόους να εγκαταλείψουν την επαρχία Χουμπέι με πτήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Νέας Ζηλανδίας”, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός των Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ.

“Το Βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει μισθώσει μια δεύτερη, τελευταία πτήση από την Κίνα για να βοηθήσει Βρετανούς πολίτες μαζί με τις οικογένειες τους να αποχωρήσουν από την επαρχία Χουμπέι”, ανακοίνωσε ο κ. Ράαμπ.  

Περισσότεροι από 100 υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους έχουν ήδη αποχωρήσει από την πόλη Ουχάν και έχουν φθάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο με τη βοήθεια της Βρετανικής κυβέρνησης.

Περίπου 165 Βρετανοί έχει αναφερθεί ότι παραμένουν στην επαρχία Χουμπέι, απ΄όπου ξεκίνησε η επιδημία, και 108 από αυτούς πιστεύεται ότι έχουν ζητήσει βοήθεια από το Βρετανικό υπουργείο των Εξωτερικών.

Τουλάχιστον 427 άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον ιό έχασαν τη ζωή τους και υπάρχουν περισσότερες από 20.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν ασθενήσει εξαιτίας του κορονοϊού, οι περισσότερες από τις οποίες στην Κίνα.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το