Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : H καταιγίδα Ciara “παρέλυσε” τη χώρα

banner roots

Βρετανία : H καταιγίδα Ciara “παρέλυσε” τη χώρα
10.02.2020 | 12:19

Βρετανία : H καταιγίδα Ciara “παρέλυσε” τη χώρα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Όλες οι εφημερίδες δημοσιεύουν δραματικές εικόνες των επιπτώσεων της καταιγίδας Ciara που σε πολλούς πρωτοσέλιδους τίτλους χαρακτηρίζεται ως “η καταιγίδα του αιώνα”.

H καταιγίδα που έπληξε τη Βρετανία αλλά και αρκετές ακόμη χώρες όπως τη Γερμανία , τη Γαλλία , το Βέλγιο και την Ιρλανία με ισχυρές βροχές και ριπές που ξεπερνούσαν τα 130 χλμ. την ώρα είναι το κύριο θέμα στις εφημερίδες Daily Express, i και Daily Mirror.

84599293 10163139100870512 3317413369127895040 nO Guardian δείχνει τους κατοίκους στη μικρή εμπορική πόλη Appleby- in – Westmorland στη διοικητική περιφέρεια της Cumbria, στη βορειοδυτική Αγγλία , να αντιμετωπίζουν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι πλημμύρες , ενώ οι Times παρουσιάζουν μια εικόνα του φάρου στο λιμάνι του New Haven στο East Sussex , στη νοτιοανατολική Αγγλία , να πλήττεται από ένα τεράστιο κύμα.

Η Daily Telegraph σημειώνει ότι λίγοι θα μπορούσαν να ξεφύγουν από το χάος που έχει προκαλέσει η Ciara στο πέρασμά της. Εκτός από τα προβλήματα στις μεταφορές , έχουμε ζημιές σε κατοικίες , διακοπές ρεύματος και πλημμύρες σε πόλλές περιοχές της χώρας , ιδιαίτερα στη Σκωτία , γράφει η Telegraph.

Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν ενώ πολλές εταιρείες σιδηροδρόμων συνέστησαν στους επιβάτες να μη ταξιδέψουν και αποφάσισαν να μειώσουν την ταχύτητα των αμαξοστοιχιών ή ακόμη και να ακυρώσουν ορισμένες στη Σκωτία.

Στη θάλασσα, η εταιρία πορθμείων P&O ανέφερε καθυστερήσεις και ακυρώσεις των δρομολογίων που συνδέουν το Ντόβερ και το Καλαί.

Στο Λονδίνο, ένας αγώνας 10 χιλιομέτρων όπου θα συμμετείχαν 25.000 δρομείς, ακυρώθηκε, ενώ τα βασιλικά πάρκα έκλεισαν.

Ακόμη και η ίδια η Βασίλισσα επηρεάσθηκε. Εξαιτίας της καταιγίδας η Ελισάβετ υποχρεώθηκε να αλλάξει το πρόγραμμα και χθες Κυριακή δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη θεία λειτουργία στην εκκλησία στο βασιλικό κτήμα του Sandrigham , μας ενημερώνει η Daily Mail.          

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel