Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία: Επιτρέπονται συναθροίσεις 6 ατόμων ... και μπάρμπεκιου
pame boreio aigaio

Κορονοϊός – Βρετανία: Επιτρέπονται συναθροίσεις 6 ατόμων ... και μπάρμπεκιου
29.05.2020 | 12:09

Κορονοϊός – Βρετανία: Επιτρέπονται συναθροίσεις 6 ατόμων ... και μπάρμπεκιου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η κυβέρνηση Τζόνσον έδωσε το “πράσινο φως” για τις συναθροίσεις έως έξι ατόμων σε δημόσιους χώρους από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου.

Oι συναθροίσεις έξι ατόμων θα επιτρέπονται και σε ιδιωτικούς ανοιχτούς χώρους. Έτσι, με τις ευχές του “Μπο Τζο”, οι Βρετανοί θα μπορούν να χαρούν καλοκαιρινά μπάρμπεκιου στους κήπους τους, καθώς θα επιτρέπεται να έχουν καλεσμένους φίλους ή την οικογένειά τους, εφόσον όλοι τηρούν τα μέτρα υγιεινής και των αποστάσεων.

Η Sun χαιρετίζει την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών , μολονότι ο δείκτης R βρίσκεται ακόμα κοντά στο 1 (μεταξύ 0,7 και 0,9), ενώ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων δεν είναι ιδιαίτερα χαμηλός.

"Μετά από 10 εξαντλητικές εβδομάδες, επιτέλους υπάρχουν καλά νέα για εκατομμύρια Βρετανούς που επιθυμούν να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα", γράφει η εφημερίδα.

Ωστόσο, σε άρθρο γνώμης η Sun καλεί τους αναγνώστες της να μην επιτρέψουν στις “νέες ελευθερίες να τους πάρουν τα μυαλά” – επισημαίνοντας ότι πρέπει να κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων Covid-19.

Κατά την χθεσινή ενημέρωση ο Μπλορις Τζόνσον σύστησε στους Βρετανούς να μη κοιμούνται στα σπίτια φίλων τους.

Κάποιες επιχειρήσεις θα ανοίξουν τις πόρτες του από τη Δευτέρα, ενώ οι υπόλοιπες θα επαναλάβουν τις εργασίες τους στις 15 Ιουνίου. Τα καταστήματα εστίασης και τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν αργότερα τον Ιούνιο.

Και η Daily Telegraph εκφράζει την ικανοποίησή της για την ανακοίνωση του Μπόρις Τζόνσον, αλλά καλεί την κυβέρνηση να υιοθετήσει μια “πιο ελαστική” προσέγγιση αναφορικά με την κοινωνική απόσταση.

Η εφημερίδα υποδηλώνει ότι το να υποχρεώνεις τους ανθρώπους να παραμένουν σε απόσταση 2 μέτρων θα μπορούσε να αποδειχθεί αντιπαραγωγικό, ειδικά για ορισμένες επιχειρήσεις. Η απάντηση, πιστεύει η εφημερίδα , μπορεί να είναι   " να επιτρέψουμε λογικές προσαρμογές" - εάν, για παράδειγμα, ο αερισμός στους χώρους εργασίας είναι επαρκής ή οι άνθρωποι φορούν μάσκες.

Η Daily Mirror ενημερώνει τους αναγνώστές της ότι ορισμένοι οδοντίατροι μπορεί να φορούν μάσκες αερίων όταν ανοίξουν ξανά τις πόρτες των ιατρείων τους στις 8 Ιουνίου.

Ένας οδοντίατρος στο Μάντσεστερ ανέφερε στην εφημερίδα ότι οι μάσκες προσώπου ιατρικής ποιότητας είναι πολύ δυσεύρετες με αποτέλεσμα ορισμένα οδοντιατρεία να είναι υποχρεωμένα να αγοράσουν μάσκες αερίων από καταστήματα DIY (Do It Youρself) στο διαδίκτυο.

Στον ιστότοπό του, ο Economist αναρωτιέται γιατί η Βρετανία και οι ΗΠΑ δεν ακολούθησαν το προβάδισμα άλλων χωρών που κατέστησαν υποχρεωτικές τις μάσκες. “Αυτό είναι λυπηρό”, γράφει ο Economist, επειδή “οι μάσκες θα μπορούσαν να σώσουν ζωές και να επιτρέψουν στους ανθρώπους να επιστρέψουν στη δουλειά”.

Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018