Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Παρέλυσε η Μανίλα από τις βροχές

banner roots

Παρέλυσε η Μανίλα από τις βροχές
20.08.2013 | 14:51

Παρέλυσε η Μανίλα από τις βροχές

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Τα σχολεία καθώς και οι δημόσιες υπηρεσίες στη Μανίλα, των 12 εκατομμυρίων ανθρώπων, όπως και σε πολλές γειτονικές περιοχές, παρέμειναν κλειστά για δεύτερη συνεχή ημέρα. Κλειστό παρέμεινε και το χρηματιστήριο στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, όπου εξακολουθεί να ισχύει επίπεδο κόκκινο συναγερμού.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε ότι οι βροχοπτώσεις που πλημμύρισαν δρόμους και σπίτια στην πρωτεύουσα και τις γύρω περιοχές, θα συνεχιστούν καθ 'όλη την ημέρα. Η τελευταία έκθεση του Συμβουλίου Διαχείρισης Καταστροφών, ανέφερε τρεις νεκρούς και τέσσερις αγνοούμενους έως όμως το βράδυ της Δευτέρας. Τα θύματα ζούσαν στην ορεινή περιοχή βόρεια του κύριου νησιού του αρχιπελάγους, Λουζόν.

Η κακοκαιρία είναι ένας συνδυασμός της εποχής των μουσώνων και του περάσματος της τροπικής καταιγίδας Τράμι, που βρίσκεται σε απόσταση 500 χιλιομέτρων από τα νησιά των Φιλιππίνων. Η νησιωτική χώρα κάθε χρόνο υποφέρει από τουλάχιστον είκοσι κυκλώνες και καταιγίδες, πολλές εκ των οποίων είναι φονικές. Πριν από ένα χρόνο, 51 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ το 2009 από το πέρασμα της καταιγίδας Κετσάνα το 80% της Μανίλα βρέθηκε κάτω από τα νερά, ενώ τα θύματα από τις πλημμύρες ανήλθαν στους 1.100 ανθρώπους.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel