Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ντροπιάζει η εργασία των παιδιών στην Ευρώπη

banner roots

Ντροπιάζει η εργασία των παιδιών στην Ευρώπη
21.08.2013 | 12:02

Ντροπιάζει η εργασία των παιδιών στην Ευρώπη

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Ζοφερή είναι η πραγματικότητα την οποία αντιμετωπίζουν τα παιδιά που εργάζονται στις ευρωπαϊκές χώρες, τόνισε σε σχόλιό του που δημοσιεύθηκε την Τρίτη ο αρμόδιος Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς.


Στο σχόλιό του, ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι η παιδική εργασία στην Ευρώπη συνεχίζει να αποτελεί και σήμερα ένα σοβαρό πρόβλημα και ότι υπάρχει κίνδυνος ραγδαίας αύξησης της σε χώρες που μαστίζονται από την οικονομική κρίση, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιταλία και η Πορτογαλία.

Επικαλούμενος στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας ο Επίτροπος αναφέρει ότι σήμερα περισσότερα από 250 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 5 ως 14 ετών εργάζονται σε όλο τον κόσμο, ενώ σύμφωνα με στοιχεία της Unesco, η πραγματικότητα της παιδικής εργασίας στην Ευρώπη είναι ζοφερή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Unesco, στην Γεωργία εργάζεται το 29% των παιδιών ηλικίας 7-14 ετών και το αντίστοιχο ποσοστό στην Αλβανία είναι 19%.

Στην Ρωσία σύμφωνα με κυβερνητικές εκτιμήσεις, εργάζονται γύρω στο ένα εκατομμύριο παιδιά. Στην Ιταλία μια μελέτη τον Ιούνιο ανέφερε εργάζεται το 5,2% των παιδιών κάτω των 16 ετών.

Στην Βουλγαρία, ανήλικα παιδιά εργάζονται μέχρι και 10 ώρες στις καπνοβιομηχανίες και στην Μολδαβία, οι διευθυντές των σχολείων, των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και των γεωργικών συνεταιρισμών έχουν υπογράψει συμβάσεις που απαιτούν από τους σπουδαστές για να βοηθούν στη συγκομιδή.

Ο Επίτροπος Μούιζνιεκς εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία του για το γεγονός ότι, τα παιδιά που αναγκάζονται να εργάζονται στερούνται της παιδείας και της εκπαίδευσης.

Η επιλογή της εκπαίδευσης σε βάρος της παιδικής εργασίας αποτελεί τον μόνο τρόπο για να αναπτυχθεί μία χώρα, πρόσθεσε ο Επίτροπος.

Πηγή: nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel