Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Αγγλία: Αλλαγές στην αξιολόγηση των μαθητών

banner roots

Αγγλία: Αλλαγές στην αξιολόγηση των μαθητών
25.02.2021 | 11:05

Αγγλία: Αλλαγές στην αξιολόγηση των μαθητών

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η ανακοίνωση ότι οι μαθητές GCSE και A-level στην Αγγλία θα αξιολογηθούν από τους δασκάλους τους το καλοκαίρι - και όχι μετά εξετάσεις σε εθνικό επίπεδο – είναι κύριο θέμα σε πολλά πρωτοσέλιδα.

Η ομάδα προβληματισμού, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ανέφερε στην Guardian ότι η αξιοπιστία των φετινών αποτελεσμάτων θα "υπονομευθεί σοβαρά" εάν δεν υπάρξουν "ισχυροί μηχανισμοί" για να αποτραπεί η “εκτεταμένη διόγκωσης της βαθμολογίας”.

Η Daily Telegraph γράφει ότι ο σερ Τζον Κολς - ο οποίος συμμετείχε σε συμβουλευτική επιτροπή της κυβέρνησης για τις εξετάσεις - παραιτήθηκε, δυσαρεστημένος που οι μαθητές θα εξεταστούν υπό διαφορετικές συνθήκες σε όλη τη χώρα.

Οι Times προειδοποιούν επίσης για μια "χιονοστιβάδα εφέσεων" - επειδή η ημέρα των αποτελεσμάτων θα μεταφερθεί στις αρχές Αυγούστου, "ανοίγοντας στους εφήβους ένα μεγαλύτερο παράθυρο" για να αμφισβητήσουν τους βαθμούς τους.

Την επέκταση της σχολικής χρονιάς και την δημιουργία θερινών τμημάτων για τους μαθητές εξετάζει η κυβέρνηση ενισχύοντας με το ποσό των 720 εκατομμυρίων λιρών τον τομέα της Παιδείας για το 2021. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι, με την χρηματοδότηση αυτή, η κυβέρνηση θέλει να εξασφαλίσει “ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει πίσω” εξαιτίας της πανδημίας.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το