Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>EURO: Η Αγγλία ταξιδεύει σε πελάγη απερίγραπτης ευτυχίας

banner roots

EURO: Η Αγγλία ταξιδεύει σε πελάγη απερίγραπτης ευτυχίας
08.07.2021 | 13:19

EURO: Η Αγγλία ταξιδεύει σε πελάγη απερίγραπτης ευτυχίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

"England make history" είναι ο απλός τίτλος για τους Times, πάνω από την εικόνα του Χάρι Κέιν να γιορτάζει το γκολ της παράτασης που έβαλε την Αγγλία στον πρώτο τελικό από το 1966.

Επιλέγοντας μια εικόνα των συμπαικτών του να συσσωρεύονται από πάνω του για να πανηγυρίσουν, η Daily Telegraph αποκαλεί την ομάδα "τα παιδιά της ιστορίας".

Στο διαδίκτυο, ο Independent ακολουθεί παρόμοια προσέγγιση, περιγράφοντας τη νικήτρια ομάδα ως τους "δημιουργούς της ιστορίας".

Αλλά η Sun είναι λίγο πιο επιφυλακτική. "Τώρα μόνο η Ιταλία στέκεται ανάμεσα στη γενναία ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και μια θέση στα βιβλία της ιστορίας", υπογραμμίζει η Sun.

H Daily Mirror, γράφει ότι τώρα που ο Χάρι Κέιν και οι “ήρωές” του έχουν νικήσει τους Δανούς, “πρέπει να ταιριάξουν με τους Άγγλους αθάνατους του 1966”.

"Ήρθε η ώρα της Αγγλίας", προσθέτει η Daily Express, η οποία αναφέρει ότι η "απολύτως ένδοξη νίκη" έχει ανυψώσει το έθνος.

"Κέιν το πιστεύεις;" ρωτάει η Daily Mail, κάτω από μια εικόνα του Χάρι Κέιν, που πανηγυρίζει, θριαμβευτικά, με τα χέρια ψηλά στον αέρα.

"Μπύρες, ζητωκραυγές και δάκρυα - απόλαυση", διαβάζουμε, καθώς δείχνει τους οπαδούς να διασκεδάζουν μέσα στη νύχτα. “Η Αγγλία είναι τώρα μόνο ένα παιχνίδι μακριά από τη δόξα", σημειώνει η Mail.

Η Daily Star προτείνει στους αναγνώστες της να αγοράσουν δύο φύλλα της σημερινής ειδικής έκδοσης, “καθώς η Αγγλία ενδέχεται να μην φτάσει σε άλλο τελικό για 55 χρόνια”.

"Αυτό είναι το μεγαλύτερο όνειρο όλων των εποχών;" αναρωτιέται η Star. Για την εφημερίδα i, χθες είδαμε "παραμυθένιο ποδόσφαιρο".

Όπως επισημαίνει η Mirror, "νομίζουν ότι όλα τελείωσαν - αλλά υπάρχει ακόμη ένα παιχνίδι που έρχεται".

Ο αθλητικός συντάκτης Τζόναθαν Λιου στον Guardian προσβλέπει στον τελικό της Κυριακής, χαρακτηρίζοντάς τον ως "την ευκαιρία να ξύσει την τελευταία μεγάλη φαγούρα του αγγλικού αθλητισμού", σημειώνοντας ότι "το παιδί που είδε την Αγγλία να κερδίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1966 είναι πλέον συνταξιούχος".

Και συνεχίζει ότι “υπάρχει κάτι σουρεαλιστικό σε όλη αυτή τη χαρά και την έξαψη που λαμβάνει χώρα σε ένα έθνος που καταδιώκεται από τον διχασμό και τις ασθένειες”, και καταλήγει: “Αλλά εδώ, τώρα, κάτω από σκοτεινούς ουρανούς και κάτω από φωτεινά φώτα, η Αγγλία μας έκανε ευτυχισμένους”.

Οι δανικές εφημερίδες φαίνεται να δέχθηκαν το αποτέλεσμα με ευπρέπεια.

"Οι Δανοί έμοιαζαν με τη δεύτερη καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο", γράφει ο Σόρεν Λίσνερ της Politiken, ο οποίος ήταν στο Γουέμπλεϊ.

Ήταν μεταξύ των 8.000 Δανών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και που ήταν σε θέση να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Ο Λίνσερ γράφει ότι οι Δανοί ακούγοντας δεκάδες χιλιάδες οπαδούς της Αγγλίας να τραγουδούν το God Save The Queen τους έκανε να αισθάνονται σαν να ήταν περικυκλωμένοι και από 55 εκατομμύρια Άγγλους.

Η δανική ταμπλόιντ, BT, σημειώνει ότι "μόνο ένα θαύμα εκτός από τον Kasper Schmeichel και οι ηρωικές αμυντικές επιδόσεις" βοήθησαν τη Δανία να οδηγήσει τον αγώνα στην παράταση.

Η Mail εξετάζει πώς τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αντιμετωπίζουν τους αντιπάλους της Squadra Azzura.

Η αθλητική εφημερίδα Corriere dello Sport υποστηρίζει ότι ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ χρειαζόταν τη βοήθεια του διαιτητή - ο οποίος κέρδισε το κρίσιμο πέναλτι - για να φτάσει στον τελικό.

Μια άλλη ιταλική εφημερίδα, η La Repubblica υπογραμμίζει ότι το μοναδικό λάθος στο χθεσινό παιχνίδι έγινε από τον διαιτητή στην απονομή του πέναλτι. “H βουτιά του Ραχίμ Στέρλινγκ έριξε σκιά στη νομιμότητα της επιτυχίας της ομάδας”, γράφει η La Republica.

Τέλος αν λαμβάνετε την καθημερινή σας εφημερίδα στη Σκωτία, το χθεσινό αποτέλεσμα μπορεί να σας προσπεράσει. Μια μόνο γραμμή στο κάτω μέρος της πρώτης σελίδας της Σκωτσέζικης Daily Mail λέει στους αναγνώστες ότι θα πρέπει να γυρίσουν στη σελίδα επτά για τις λεπτομέρειες του χθεσινού ιστορικού αγώνα.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel