Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Γαλλία: Πρόστιμο 1.500 ευρώ στους πελάτες αγοραίου έρωτα
afoi poriazi
Γαλλία: Πρόστιμο 1.500 ευρώ στους πελάτες αγοραίου έρωτα
31.10.2013 | 13:30

Γαλλία: Πρόστιμο 1.500 ευρώ στους πελάτες αγοραίου έρωτα

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Μανιφέστο με το οποίο υπερασπίζονται το δικαίωμά τους να καταφεύγουν στον αγοραίο έρωτα υπογράφουν 343 προσωπικότητες της Γαλλίας, προκαλώντας την οργή φεμινιστικών οργανώσεων αλλά και μελών της γαλλικής κυβέρνησης.

Το μανιφέστο αναμένεται να δημοσιευθεί στο περιοδικό Causer στις 7 Νοεμβρίου.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 27 Νοεμβρίου, θα συζητηθεί στο γαλλικό κοινοβούλιο πρόταση νόμου για την επιβολή προστίμου 1.500 ευρώ στους πελάτες εκδιδόμενων γυναικών.

Το πρόστιμο θα διπλασιάζεται εάν ο πελάτης «επαναλάβει» την ίδια πράξη. Όπως υποστηρίζει η γαλλική κυβέρνηση ο νόμος αποσκοπεί στην καταπολέμηση της πορνείας και στην προστασία των γυναικών που εκδίδονται από μαστροπούς.

«Ομοφυλόφιλοι ή ετεροφυλόφιλοι , μονογαμικοί, πιστοί, άπιστοι ή άστατοι, είμαστε άνδρες. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε απογοητευμένοι, διεστραμμένοι ή ψυχοπαθείς όπως περιγράφεται από τους οπαδούς μιας καταστολής που μεταμφιέζεται ως φεμινιστικό κίνημα. Το αν συμβαίνει ή όχι να πληρώνουμε για σεξουαλικές σχέσεις αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι γίνεται χωρίς την συγκατάθεση των εταίρων μας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο μανιφέστο.

Ανάμεσα σε αυτούς που υπογράφουν το μανιφέστο είναι και ο δικηγόρος του Στρος Καν.

Η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Ναζάτ Βαλώ Μπελκασέμ που είναι και υπουργός για τα δικαιώματα των γυναικών δήλωσε ότι «τα 343 καθάρματα ζητούν το δικαίωμα κατοχής σε σώματα που δεν τους ανήκουν».

Πάντως, σύμφωνα με δημοσκόπηση για το υπουργείο Προστασίας των Γυναικών, το 73% των Γάλλων συμφωνούν ότι θα πρέπει να καταπολεμηθεί η πορνεία ωστόσο μόνο το 22% υποστηρίζουν την επιβολή προστίμου.

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018