Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ν. Κορέα: Δύο νεκροί και 100 αγνοούμενοι από ναυάγιο

banner roots

Ν. Κορέα: Δύο νεκροί και 100 αγνοούμενοι από ναυάγιο
16.04.2014 | 09:20

Ν. Κορέα: Δύο νεκροί και 100 αγνοούμενοι από ναυάγιο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 368 διασώθηκαν την Τετάρτη από το ναυάγιο νοτιοκορεατικού επιβατικού πορθμείου, που μετέφερε 477 ανθρώπους κοντά στη νότια ακτή της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές.

Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε πως εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη άνω των 100 ανθρώπων.

"Προς το παρόν έχουν διασωθεί 368 άνθρωποι", δήλωσε ο υφυπουργός Ασφάλεις Λι Γκιόνγκ-Ογκ, επιβεβαιώνοντας το θάνατο δύο ανθρώπων, το ένα από τα οποία ήταν μέλος του πληρώματος.

Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι δήλωσαν πως η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται και είναι δύσκολο να δοθεί οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη πληροφορία για τους υπόλοιπους επιβαίνοντες.

Το πλοίο Sewol, μετέφερε 477 επιβάτες και πλήρωμα και 150 οχήματα, σύμφωνα με τις κορεατικές λιμενικές αρχές, όταν άρχισε να γέρνει πολύ καθώς πλησίαζε στο νησί Ζεζού, περίπου 100 χλμ. νοτίως της κορεατικής χερσονήσου.

Μέσα σε διάστημα ωρών, οι τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν το Sewol να έχει γείρει στην αριστερή πλευρά του. Λίγο αργότερα το πλοίο είχε ανατραπεί, και πάνω από το νερό φαινόταν μόνο το εμπρός τμήμα του κύτους του.

Αξιωματούχος του Λυκείου Ντανουόν στο Ανσάν, ένα προάστιο της Σεούλ, δήλωσε πως και οι 338 μαθητές και οι δάσκαλοί τους διασώθηκαν και είναι ασφαλείς, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται από την ακτοφυλακή ή από άλλους αξιωματούχους που συμμετέχουν στη διάσωση.

Οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους έκαναν εκδρομή στο Ζεζού, δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Σήμα κινδύνου εστάλη από το πλοίο νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ανακοίνωσε η νοτιοκορεατική ακτοφυλακή, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει επιχείρηση διάσωσης με συμμετοχή δεκάδων πλοίων και ελικοπτέρων.

Δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις για το τι έκανε το πλοίο να πάρει κλίση και να γείρει, αν και ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε προς το τηλεοπτικό δίκτυο YTN πως πριν το Sewol αρχίσει να βυθίζεται ακούστηκε ένας "ισχυρός ήχος πρόσκρουσης και θόρυβος".

Η ακτοφυλακή ανακοίνωσε αργότερα πως ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός μέσα στο βυθιζόμενο οχηματαγωγό. Αξιωματούχος του νοσοκομείου Μόκπο Χανκούκ στην ηπειρωτική Νότια Κορέα δήλωσε πως άλλος ένας άνθρωπος απεβίωσε λίγο μετά τη μεταφορά του στη μονάδα εντατικής.

Πηγή: nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel