Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Αίτημα στη NEL για δωρεάν μεταφορά καρκινοπαθών και νεφροπαθών
Αίτημα στη NEL για δωρεάν μεταφορά καρκινοπαθών και νεφροπαθών
21.01.2015 | 19:28

Αίτημα στη NEL για δωρεάν μεταφορά καρκινοπαθών και νεφροπαθών

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Ελλάδα
Η έλλειψη ογκολογικού τμήματος στη Σάμο και μονάδας τεχνητού νεφρού στην Ικαρία οδήγησε τον διοικητή του νοσοκομείου Σάμου Γιώργο Ραγγούση να απευθύνει αίτημα προς την Ναυτιλιακή Εταιρεία NEL LINES για δωρεάν μετακίνηση των καρκινοπαθών της Σάμου, αλλά και των νεφροπαθών της Ικαρίας.  
 
Όπως σημειώνεται, τα προβλήματα εστιάζονται κυρίως στα έξοδα μετακίνησης, διαμονής αλλά και στην συνολικότερη ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται άνθρωποι με ιδιαίτερα προβλήματα υγείας που χρειάζεται να ταξιδεύουν τουλάχιστον κάθε 20 ημέρες.
 
«Προσπαθούμε να δώσουμε μια προσωρινή λύση ενώ ήδη έχουμε ζητήσει τον διορισμό μόνιμου ογκολόγου και φαρμακοποιού στο νοσοκομείο της Σάμου. Επίσης έχει γίνει αίτημα από το νοσοκομείο της Ικαρίας για δημιουργία μονάδας τεχνητού νεφρού ώστε να μην χρειάζεται να μετακινούνται 13 νεφροπαθείς από το νησί προς την Αθήνα ή την Σάμο» δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Σάμου.
 
Εδώ και τρεις μήνες έχουν γίνει δύο παραστάσεις διαμαρτυρίας στην διοίκηση από ομάδα πολιτών μετά από αίτημα καρκινοπαθούς να ξεκινήσουν ξανά οι χημειοθεραπείες όπως γινόταν ως το 2009.
 
Σε αυτό συμφώνησε η διοίκηση αλλά και το επιστημονικό προσωπικό υπό την προϋπόθεση να υπάρχει φαρμακοποιός που θα κάνει την ανασύσταση των φαρμάκων πάντα με την καθοδήγηση του θεράποντος ογκολόγου.
 
Πηγή: tovima.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018