Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>ΔΝΤ: Φεύγουμε απο την Ελλάδα

the roots web banners 06

ΔΝΤ: Φεύγουμε απο την Ελλάδα
16.09.2012 | 17:58

ΔΝΤ: Φεύγουμε απο την Ελλάδα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παρόν», πρόκειται για μια απόφαση που οφείλεται στην εκτίμηση - βεβαιότητα που έχουν εκφράσει οι επικεφαλής του, ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Η ξαφνική αυτή επιλογή του ΔΝΤ, να αποχωρήσει, δημιουργεί πολλές απορίες και ερωτήματα, σε σχέση με το ποιος είναι ο  λόγο ς για τον οποίο πήρε αυτή την απόφαση. Ίσως η αιτία, σύμφωνα με την εφημερίδα, βρίσκεται στο γεγονός ότι η Γερμανία εξακολουθεί να μπλοκάρει την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος, ενώ το ΔΝΤ είχε προειδοποιήσει σε έκθεσή του ότι χωρίς επιμήκυνση το ελληνικό Μνημόνιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Είναι πολύ πιθανό η απόφαση να αποχωρήσει το ΔΝΤ από την Ελλάδα να είναι αποτέλεσμα πιέσεων μεγάλων χωρών του αναπτυσσόμενου κόσμου, που έχουν ξεσηκωθεί κατά της εμπλοκής του Ταμείου με εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ στα προγράμματα διάσωσης πλουσίων χωρών της Ευρώπης.

 

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel