Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Κορωνοϊός: 95 νέα κρούσματα, 1.156 συνολικά, 38 νεκροί

banner roots

Κορωνοϊός: 95 νέα κρούσματα, 1.156 συνολικά, 38 νεκροί
29.03.2020 | 18:15

Κορωνοϊός: 95 νέα κρούσματα, 1.156 συνολικά, 38 νεκροί

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Σε 95 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Συνολικά τα κρούσματα είναι 1.156, ενώ έξι συνάνθρωποί μας έχασαν τη μάχη το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θυμάτων σε 38. Από τους ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους, ο μέσος όρος είναι τα 79 έτη, οι 29 είναι άνδρες και 9 γυναίκες. Διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι 69 άτομα. Επίσης, ως τώρα έχουν γίνει 15.151 τεστ για τον κορωνοϊό. Ενας συμπολίτης μας στην Ξάνθη αποσωληνώθηκε και ακόμα ένας πήρε εξιτήριο.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, το 5% των νοσούντων χρειάζεται εντατική θεραπεία. «Είναι σοβαρό να καταλάβουμε ότι εκείνοι που μπαίνουν στο νοσοκομείο είναι στην κορυφή του παγόβουνου», ανέφερε ο λοιμωξιολόγος. Εως σήμερα ο μέσος όρος όσων διασωληνώνονται είναι τα 66 έτη, ενώ το 7% έχει υποκείμενα νοσήματα.
«Δεν πρέπει να μας παραξενεύουν οι θάνατοι, είναι το αποτέλεσμα μιας βίαιης μάχης»
Σχετικά με τους θανάτους, ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι το ποσοστό θνησιμότητας είναι μεγάλο σε όσους βρίσκονται σε ΜΕΘ, το 47% από αυτούς πεθαίνουν. Εκεί σώζονται ζωές, εκεί θρηνούνται και θάνατοι. «Ας μη μας παραξενεύουν οι θάνατοι. Είναι το αποτέλεσμα μιας βίαιης μάχης, πρέπει να διατηρούμε ακέραιη την ελπίδα μας», τόνισε ο λοιμωξιολόγος και συμπλήρωσε:

«Δεν υπάρχει επί του παρόντος πανάκεια, ούτε θαυματουργό φάρμακο. Οι επιστήμονες κάνουν το καλύτερο δυνατό. Η Ελλάδα παρουσιάζει βραδύτερο ρυθμό αύξησης της καμπύλης σε σχέση με την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία. Οι αντοχές μας δοκιμάζονται, πολλές χώρες στενάζουν. Ευχόμαστε σε όλους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους. Είμαστε συναγωνιστές σε αυτό καθώς ο αγώνας είναι πανανθρώπινος. Η επιδημία δεν είναι αριθμοί. Είναι πρόσωπα, είναι οι διπλανοί μας. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Χθες είχαν ανακοινωθεί επίσης 95 νέα κρούσματα.

 
Δείτε Live την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό
Αυτή τη στιγμή γίνεται η ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα προς τους πολίτες σχετικά με τα τελευταία δεδομένα σχετικά με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.
 

Υπενθυμίζουμε ότι πέντε ακόμη συμπολίτες μας υπέκυψαν σήμερα στον φονικό ιό σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα μας σε 37. Ανάμεσά τους και ένας 40χρονος.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 40χρονος  νοσηλευόταν με κιρσορραγία στο «Αττικόν», ένας 62χρονος στο «Σωτηρία» με καρδιολογικά προβλήματα, ένας 65χρονος στο ΑΧΕΠΑ, ένας 71χρονος από την Ξάνθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και μία 86χρονη στο Σισμανόγλειο.
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το