Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Τη Δεύτερα 17 Μαΐου ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

banner roots

Τη Δεύτερα 17 Μαΐου ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί
07.05.2021 | 21:03

Τη Δεύτερα 17 Μαΐου ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Στα τελευταία δεδομένα για την πανδημία στην Ελλάδα και στα μέτρα που αίρονται ή θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα αναφέρθηκαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής.

Όπως ανακοινώθηκε, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ανοίξουν στις 17 Μαΐου, μία εβδομάδα μετά τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, ενώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνας, ανοίγουν ωδεία, θερινά σινεμά, μουσεία και ζωντανά θεάματα σε υπαίθριου χώρους, με περιορισμούς και αυστηρούς κανόνες.

Η κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε:

«Σημαντικό είναι ότι το ποσοστό θετικότητας παρέμεινε σταθερό στο 4,3%. Κάτω από 20.000 τα γνωστά ενεργά κρούσματα, για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες. Ωστόσο, ακόμα δεν έχουμε τα στοιχεία για το Πάσχα, αλλά έχουμε κάποιες ενδείξεις για αυξήσεις σε τοπικό επίπεδο.

Τα περισσότερα κρούσματα αφορούν τις ηλικίες 18-60. Στις 491 εισαγωγές την ημέρα ο μέσος όρος, συνεχίστηκε για τέταρτη εβδομάδα η πτωτική πορεία. Στους 4.900 οι νοσηλευόμενοι με Covid.

Οι μονάδες Covid καλύπτονται στο 82%. Η συντριπτική πλειοψηφία στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Τα εξιτήρια περισσότερα από τα εισιτήρια στις ΜΕΘ.

Το άνοιγμα της εστίασης και ο καλός καιρός έφερε χαμόγελο και αισιοδοξία.

Ωστόσο είμαστε ανήσυχοι, διότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι ψηλά. Στόχος είναι να προστατευθούμε και να περιορίσουμε τη διασπορά στη χώρα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρέπει να φοράμε σωστά τις μάσκες μας, να αποφεύγουμε τον συνωστισμό και να πάμε να εμβολιαστούμε. Ο εμβολιασμός είναι ξεκάθαρα το πιο σημαντικό μας όπλο. Όσοι δεν εμβολιάζονται, θέτουν σε άσκοπο κίνδυνο τους εαυτούς τους και τους οικείους τους. Όσο κυκλοφορεί ο ιός, θα υπάρχουν μεταλλάξεις.

Στην Επιτροπή συζητήθηκε η συμμετοχή όσων έχουν εμβολιαστεί σε περισσότερες δραστηριότητες.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί αποφασίστηκε να ανοίξουν στις 17 Μαΐου, μία εβδομάδα αργότερα, ώστε να μην ανοίξουν όλες οι βαθμίδες μαζί».

Η κυρία Παπαευαγγέλου τόνισε επίσης πως η διατήρηση του ραντεβού στο λιανεμπόριο προς το παρόν «είναι σημαντική γιατί θεωρούμε ότι αυτό το μέτρο μειώνει σημαντικά τον συγχρωτισμό».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε:

«Προχωράμε σταδιακά και μεγάλη προσοχή προς την κανονικότητα, καθώς η επιδημιολογική κατάσταση μας το επιτρέπει. Ως εκ τούτου αποφασίστηκε:

-Από αύριο Σάββατο 8 Μαΐου ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες και μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη για τα καταστήματα άνω των 500 τμ.

- Δευτέρα 10 Μαΐου ανοίγουν Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, με βεβαίωση self test κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, καθώς και χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους και διαφορετικά διαλείμματα.

- Δευτέρα 10 Μαΐου ξεκινά η δια ζώσης διδασκαλία στα φροντιστήρια για τις πανελλαδικές εξετάσεις και ξένων γλωσσών για εξετάσεις διπλωμάτων.

- Στις 14 Μαΐου ανοίγουν τα μουσεία

-Στις 21 Μαΐου ανοίγουν τα θερινά σινεμά με 75% πληρότητα

-Στις 28 Μαΐου ανοίγουν τα δημόσια θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους με μόνο καθήμενους και με 50% πληρότητα

- Στις 17 Μαΐου ανοίγουν τα ωδεία

- Στις 17 Μαΐου ανοίγουν οι βρεφονηπιακοι σταθμοί

-Επίσης 10 Μαΐου ανοίγουν τα διοικητικά δικαστήρια και επανεκκινούν ορισμένες διαδικασίες σε ποινικά και πολιτικά δικαστήρια.

-Από 17 Μαΐου επαννεκινούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και Κολέγια ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος της πιστοποίησης απόφοιτων μεταλυκειακού έτους τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ.

-Στις 10 Μαΐου ανοίγουν τα διοικητικά δικαστήρια και επανεκκινούν ορισμένες διαδικασίες σε ποινικά και πολιτικά δικαστήρια.

Αποφάσεις έχουν λειφθεί και για αθλητισμό και εστίαση, τις οποίες θα ανακοινώσουν τα αρμόδια υπουργεία.

Όσον αφορά στην επιδημιολογική κατάσταση, μεγάλη αύξηση παρουσιάστηκε στον Δήμο Βισαλτίας Σερρών και στον Δήμο Μεσολογγίου, οι οποίοι μπαίνουν σε σκληρό lockdown από αύριο το πρωί. Να σημειώσουμε ότι ανησυχητική είναι η κατάσταση σε Αγρίνιο και Αιτωλικό, αλλά και στην Κάλυμνο».

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel