Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Άρση lockdown: Τα επόμενα βήματα | Ποιοι δικαιούνται self test από Δευτέρα

banner roots

Άρση lockdown: Τα επόμενα βήματα | Ποιοι δικαιούνται self test από Δευτέρα
22.05.2021 | 11:38

Άρση lockdown: Τα επόμενα βήματα | Ποιοι δικαιούνται self test από Δευτέρα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Άνοιξαν από χθες τις πόρτες τους οι θερινοί κινηματογράφοι με ανώτατο όριο χωρητικότητας το 75%, με την άρση του lockdown και των μέτρων που είχαν επιβληθεί το προηγούμενο διάστημα, να προχωρά σταδιακά.

Από βδομάδα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 24 Μαΐου, ρολά σηκώνουν τα ΟΠΑΠ PLAY, ενώ στις 28 Μαΐου επιστρέφουν τα θεάματα και οι συναυλίες σε υπαίθριο χώρο με πληρότητα 50%.

Την ίδια ώρα, σε ισχύ βρίσκονται μέτρα τα οποία δεν θυμίζουν lockdown καθορίζουν όμως σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά μας, όπως η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους (εκτός από την εστίαση) και η απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία ξεκινά στις 00:20.

Σημειώνεται επίσης πως στις 31 Μαΐου αναμένεται να επεναλειτουργήσουν τα γυμναστήρια για όλους, με το ακριβές πλαίσιο που θα καθορίζεται από τα μέτρα αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού να ξεκαθαρίζει έως τέλος του μήνα.

Τέλος πως σύμφωνα με τις πληροφορίες οι επιστήμονες τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως και στο να επιτραπεί η μουσική στην εστίαση από τις αρχές Ιουνίου αλλά και στην εκπεφρασμένη επιθυμία του υπουργείου Ανάπτυξης να αυξηθεί το όριο στους γάμους το οποίο έχει τεθεί στα 100 άτομα κατά την επαναλειτουργία τους τον ερχόμενο μήνα.

Self test για όλους τους εργαζομένους

Την ίδια ώρα, από Δευτέρα 24 Μαΐου και έως Σάββατο 29 Μαΐου η διάθεση των self tests μέσω των φαρμακείων επεκτείνεται σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς και σε όσους έχουν ατομική επιχείρηση, με δικαίωμα για 2 κιτ αυτοελέγχου, 1 για την εβδομάδα από 24 Μαΐου και 1 για την επόμενη, από 31 Μαΐου.

Η διάθεση των self-test συνοδεύεται από την υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στις πλατφόρμες της Εργάνη για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, και της απογραφής για τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα.

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το