Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Έχουν κλείσει ήδη 236.000 ραντεβού τρίτης δόσης

banner roots

Έχουν κλείσει ήδη 236.000 ραντεβού τρίτης δόσης
04.12.2021 | 12:05

Έχουν κλείσει ήδη 236.000 ραντεβού τρίτης δόσης

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Σπεύδουν να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση οι πολίτες.

Από χθες το βράδυ ως τις 11 σήμερα το πρωί, κλείστηκαν 236.000 ραντεβού τρίτης δόσης. Μέχτι τις 10 το πρωί είχαν κλειστεί και 8.300 ραντεβού πρώτης δόσης.

Ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους βρέθηκε καλεσμένος στο OPEN και μίλησε για την απόφαση της κυβέρνησης να χορηγηθεί η 3η δόση του εμβολίου σε διάστημα τριών μηνών από την 2η δόση.  Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι προτεραιότητα έχουν όσοι μπαίνουν στην πλατφόρμα για να κλείσουν πρώτη δόση και μετά ανοίγουν ραντεβού για όσους θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση.

Πάντως μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανοίξουν και άλλα ραντεβού.

Η Εθνική Επιτροπή εμβολιασμών έδωσε το πράσινο φως για να μειωθεί το χρονικό διάστημα από 6 στους 3 μήνες για τη χορήγηση της επαναληπτικής δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Τα δεδομένα που έλαβε υπόψη η επιτροπή ήταν αφενός ο κίνδυνος που δημιουργείται μέσα στον χειμώνα με την ήδη επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας και τον εντοπισμό της Omicron και αφετέρου τα θετικά αποτελέσματα των μελετών στο Ισραήλ για την ενίσχυση της κυτταρικής ανοσίας του πληθυσμού, μετά τη χορήγηση της αναμνηστικής (τρίτης) δόσης.

"Πρέπει να δημιουργήσουμε ισχυρό τείχος ανοσίας και για την παραλλαγή Omicron. Δεν τίθεται θέμα μειωμένου εύρους χρόνου προστασίας των εμβολίων. Η τρίτη δόση προσφέρει εξαιρετική ανοσία. Υπάρχει όφελος για τους ίδιους τους εμβολιασμένους και κατ' επέκταση για τη χώρα", εξηγεί ο Ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Γεώργιος Χρούσος.

"Ζητούμενο είναι για μας να παρεμβαίνουμε προληπτικά. Αυτή τη στιγμή αξιοποιήσαμε την ταχύτητα και τη διαφάνεια με την οποία μας ενημέρωσε για τη νέα μετάλλαξη η Νότια Αφρική, και συνεκτιμήσαμε τη δύσκολη επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας. Θέλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για την κυκλοφορία της μετάλλαξης Omicron, κάτι που ευτυχώς είναι εφικτό χάρη στα διαθέσιμα εμβόλια για τη λοίμωξη Covid-19" λέει στο protothema.gr η παιδίατρος, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κυρία Ιωάννα Παυλόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής αξιολόγησαν τα δεδομένα που αφορούν και τα περιστατικά και τον χρόνο νόσησης όσων έχουν εμβολιαστεί. Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι οι ηλικιωμένοι και οι ευάλωτοι προστατεύονται λιγότερο έναντι του κορωνοϊού μετά τους τέσσερις με πέντε μήνες από τον εμβολιασμό τους. Επίσης, μειωμένη προστασία έχουν και όσοι έλαβαν το μονοδοσικό εμβόλιο.

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel