Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Στις 28 Ιανουαρίου συνεχίζεται η δίκη του καθηγητή που δέχθηκε επίθεση στην ΑΣΟΕΕ για τοκογλυφία
Στις 28 Ιανουαρίου συνεχίζεται η δίκη του καθηγητή που δέχθηκε επίθεση στην ΑΣΟΕΕ για τοκογλυφία
14.01.2022 | 17:48

Στις 28 Ιανουαρίου συνεχίζεται η δίκη του καθηγητή που δέχθηκε επίθεση στην ΑΣΟΕΕ για τοκογλυφία

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Με εμφανή χτυπήματα στο κεφάλι από την επίθεση που δέχθηκε στο ΟΠΑ εμφανίστηκε ο καθηγητής στα δικαστήρια - Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκε η συγκατηγορούμενή του και ο συνάδελφός του που τον μήνυσε για την υπόθεση

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων προκειμένου να δικαστεί για την κατηγορία της τοκογλυφίας βρέθηκε σήμερα ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ που δέχθηκε επίθεση καθώς και η συγκατηγορούμενή του στη συγκεκριμένη υπόθεση. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος καθηγητής είχε εμφανή χτυπήματα στο κεφάλι από την επίθεση που είχε δεχθεί μέσα στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκε όμως και ο συνάδελφός του, ο οποίος τον μήνυσε για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η δίκη ξεκίνησε αλλά θα συνεχιστεί στις 28 Ιανουαρίου, καθώς το δικαστήριο επιφυλάχτηκε για να απαντήσει σε σειρά ενστάσεων που κατέθεσαν οι κατηγορούμενοι, μεταξύ αυτών και ένσταση ακυρότητας της σχετικής ποινικής δίωξης, λόγω αοριστίας του κλητήριου θεσπίσματος.

Ο εισαγγελέας πάντως της έδρας με σχετική πρότασή του ζήτησε από το δικαστήριο να κάνει δεκτή την ένσταση ακυρότητας που έθεσαν οι κατηγορούμενοι, καθώς σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος ανέφερε: «στο κλητήριο θέσπισμα δεν γίνεται διάκριση συμβάντων, εισέρχονται συλλήβδην κάποια πόσα χωρίς αυτά να επιμερίζονται. Επίσης δεν εισφέρονται τα πρόσωπα με τα οποία συνήφθησαν οι επίμαχες συμβάσεις». Μάλιστα, όπως τόνισε ο εισαγγελέας «είναι ζήτημα Άμυνας των κατηγορούμενων να ξέρουν για τι ακριβώς κατηγορούνται».

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι των κατηγορούμενων, τόνισαν πως στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος των εντολέων τους, περιγράφεται μια σειρά από συναλλαγές τους, όχι όμως με το μηνυτή, αλλά με εξωχώριες εταιρίες. «Οι παθούσες εταιρίες δεν υπέβαλλαν έγκληση. Ποιος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος των εταιριών; Είναι άγνωστο κύριε πρόεδρε. Είναι κενές περιεχομένου και διαλυμένες οι εταιρίες, δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του μηνυτή καθηγητή, Αγ. Τάτσης εξέφρασε την αντίθεση του στην εισαγγελική πρόταση, αναφέροντας σε δηλώσεις του τα εξής: «Πρώτη φορά στη θεωρία και εφαρμογή του ποινικού δικαίου μια υπόθεση τοκογλυφίας με δανεισμό 6 εκατομμύρια και αίτημα απόδοσης που υπερβαίνει το 200%, έρχεται να ακυρωθεί με μια εισαγγελική πρόταση. Γίνεται προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες τους, μέσα από ένα τεχνικό ζήτημα που δεν έχει καμία αξία. Ελπίζουμε η Δικαιοσύνη σταθεί στο ύψος της».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Ιανουαρίου.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018