Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Μπαμπινιώτης: Οργή για το «Turkaegean» της τουριστικής καμπάνιας της Άγκυρας - «Διεθνής ντροπή!»
afoi poriazi

xaritakis wide

Μπαμπινιώτης: Οργή για το «Turkaegean» της τουριστικής καμπάνιας της Άγκυρας - «Διεθνής ντροπή!»
27.05.2022 | 12:18

Μπαμπινιώτης: Οργή για το «Turkaegean» της τουριστικής καμπάνιας της Άγκυρας - «Διεθνής ντροπή!»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

O καθηγητής Γλωσσολογίας κάνει ειδική αναφορά στην ελληνικότητα του όρου Ege, τον οποίον χρησιμοποιούν οι Τούρκοι για το Αιγαίο από τότε που εμφανίστηκαν στην περιοχή

Μια οργισμένη ανάρτηση έκανε ο καθηγητής γλωσσολογίας Γεώργιος Μπαμπινιώτης αναφορικά με την πρόσφατη τουριστική καμπάνια της Άγκυρας, όπου χρησιμοποιείται ο «Turkaegean».

Ο καθηγητής χαρακτηρίζει ως «διεθνή ντροπή» το γεγονός ότι η γειτονική χώρα χαρακτηρίζει το Αιγαίο ως «Turkaegean» και τη Μεσόγειο ως «γαλάζια θάλασσα», κάνοντας ειδική αναφορά στην ελληνικότητα του όρου Ege, τον οποίον χρησιμοποιούν οι Τούρκοι για το Αιγαίο από τότε που εμφανίστηκαν στην περιοχή.

«Σαν τα άλλα φαιδρά και επικίνδυνα του Erdogan: "η θάλασσά μας", ή "γαλάζια πατρίδα" για τη Μεσόγειο Θάλασσα!» συνεχίζει ο καθηγητής, υπενθυμίζοντας ότι τον 16ο και τον 17ο αιώνα οι Τούρκοι την αποκαλούσαν «Θάλασσα των Ελλήνων».

Δείτε παρακάτω την πλήρη ανάρτηση του καθηγητή:

 

Δείτε το βίντεο της τουρκικής καμπάνιας τουρισμού:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018