Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Στα χέρια των εισαγγελέων η δικογραφία για Μαλένα και Ίριδα | Αντίστροφη μέτρηση για κλήτευση της Ρούλας Πισπιρίγκου

banner roots

Στα χέρια των εισαγγελέων η δικογραφία για Μαλένα και Ίριδα | Αντίστροφη μέτρηση για κλήτευση της Ρούλας Πισπιρίγκου
23.06.2022 | 17:44

Στα χέρια των εισαγγελέων η δικογραφία για Μαλένα και Ίριδα | Αντίστροφη μέτρηση για κλήτευση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Οι εξελίξεις προοιωνίζονται ραγδαίες και δεν αποκλείεται, ενδεχομένως και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί να ζητήσουν τη λήψη ανωμοτί κατάθεσης ενός ή περισσοτέρων προσώπων, για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Στα χέρια των δύο εισαγγελέων Πρωτοδικών, Αντ. Ελευθεριάνου και Απ. Ανδρέου, βρίσκεται πλέον η δικογραφία για τα αίτια θανάτου της μικρής Μαλένας Δασκαλάκη και της μόλις 6 μηνών αδελφής της, Ίριδας.

Οι δύο εισαγγελείς, οι οποίοι έχουν δώσει και συγκεκριμένη παραγγελία στην Ασφάλεια, ώστε να ερευνηθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης, μελετούν εξονυχιστικά τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί και αξιολογούν το αποδεικτικό υλικό, προκειμένου να προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις τους.

Μεταξύ άλλων, η δικογραφία που διαβιβάστηκε στους κ. κ. Ελευθεριάνο και Ανδρέου περιλαμβάνει το πόρισμα των ιατροδικαστών και τις καταθέσεις μαρτύρων που ελήφθησαν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Οι εξελίξεις προοιωνίζονται ραγδαίες και δεν αποκλείεται, ενδεχομένως και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί να ζητήσουν τη λήψη ανωμοτί κατάθεσης ενός ή περισσοτέρων προσώπων, για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μετρά αντίστροφά ο χρόνος, ώστε η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία είναι ήδη κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, να βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη. Να κληθεί δηλαδή, να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιόποινης πράξης όσον αφορά και στους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της.

Η ίδια πάντως επιμένει να αρνείται κάθε εμπλοκή της στην όλη υπόθεση και αυτή, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχίσει να είναι και η υπερασπιστική της γραμμή. Πλέον, αρμόδιοι να κρίνουν την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση της κατηγορούμενης μητέρας είναι οι δυο εισαγγελείς, οι οποίοι, αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας, θα αποφασίσουν για την άσκηση ή μη νέας ποινικής δίωξης σε βάρος της.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel