Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>10.000 ποδοπατημένα βιβλία
10.000 ποδοπατημένα βιβλία
28.09.2012 | 13:55

10.000 ποδοπατημένα βιβλία

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Επιλεγμένα


Πριν από λίγες ημέρες η ισπανική ομάδα τέχνης Luzinterruptus, γνωστή και από άλλα ευρηματικά projects της στο παρελθόν που έχουν να κάνουν κύριως με δράσεις και παρεμβάσεις καλλιτεχνικού φωτισμού στο αστικό τοπίο, αποφάσισε να "καταλάβει" την πλατεία Ομοσπονδίας στη Μελβούρνη και να δημιουργήσει εκεί ένα δρόμο στρωμένο με 10.000 φωσφορίζοντα βιβλία! Ο κόσμος μπορούσε να περπατήσει πάνω τους, να τα περιεργαστεί και να πάρει μαζί του όσα ήθελε.

Αυτός ο ποταμός βιβλίων ξεχύθηκε σε όλο το πεζοδρόμιο και δίπλα στην άσφαλτο, προκαλώντας ένα μικρό πρόβλημα στην κυκλοφορία, το οποίο όμως δεν ενόχλησε κανέναν. Αντίθετα οι αντιδράσεις ήταν ενθουσιώδεις και πολλοί σταμάταγαν το αυτοκίνητό τους και κατέβαιναν να δουν από κοντά το φωτισμένο διάδρομο από βιβλία.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας ήταν να τονιστεί για ακόμα μια φορά η ολοένα και πιο υποβαθμισμένη αξία που έχει το βιβλίο στη ζωή μας, αλλά και η χαρά του να μοιράζεσαι και να δωρίζεις αυτό που δεν χρειάζεσαι πια σε κάποιον άλλο που ίσως το έχει ανάγκη. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα βιβλία είχαν απορριφθεί από διάφορες δανειστικές βιβλιοθήκες και η ομάδα Luzinterruptus τα συγκέντρωσε με τη βοήθεια του Στρατού Σωτηρίας. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το πρότζεκτ Literature versus traffic. Το αποτέλεσμα όπως φαίνεται και από τις εικόνες ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό.

a3

a4

 

                                            a1
Κείμενο: Πέννυ Ζαμπούκα

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018