Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Τις πρώρες εκλογές δεν αποκλείει ο Μπόρις Τζόνσον
Τις πρώρες εκλογές δεν αποκλείει ο Μπόρις Τζόνσον
17.07.2019 | 12:34

Τις πρώρες εκλογές δεν αποκλείει ο Μπόρις Τζόνσον

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Συνεργάτες του Μπόρις Τζόνσον αναφέρουν στους Times ότι ο Τζόνσον εφόσον εκλεγεί στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και αναδειχθεί πρωθυπουργός σκέπτεται να διαλύσει τη Βουλή και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές του χρόνου το καλοκαίρι. Οι σύμβουλοι του Τζόνσον , μας ενημερώνουν οι Times , εκτιμούν ότι το Εργατικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης - "δεν είναι σε καλή κατάσταση"- για να δώσει τη μάχη της κάλπης.

Μέλος της ομάδας Τζόνσον κάνει σαφές στην εφημερίδα ότι στελέχη του Συντηρητικού κόμματος "επιθυμούν" την προσφυγή στις κάλπες ενώ - "το Εργατικό κόμμα είναι διχασμένο με ηγέτη τον Τζέρεμι Κόρμπιν".

Οι συνεργάτες του Τζόνσον σχεδιάζουν εκστρατεία για την προσέλκυση μελών και για τη συγκέντρωση χρημάτων - "εν αναμονή των εκλογών" , γράφουν οι Times.

Αρκετές εφημερίδες επισημαίνουν σήμερα τη χθεσινή πτώση της αξίας της στερλίνας, αφού οι τελευταίες δηλώσεις των δύο μονομάχων - του Μπόρις Τζόνσον και του Τζέρεμι Χαντ - που επιδιώκουν να διαδεχθούν την Τερέζα Μέι, ενισχύουν την εκτίμηση ότι η χώρα οδεύει σε μια μη-συμφωνία Brexit .

Η City AM υπογραμμίζει ότι η δέσμευση των Τζόνσον και Χαντ να μην αποδεχθούν τον διακανονισμό για τα ιρλανδικά σύνορα (backstop) - όπως προέβλεπε η συμφωνία της Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες του περασμένου Νοεμβρίου - έσυρε τη στερλίνα σε ένα χαμηλό δύο ετών έναντι του δολαρίου.

Ο Financial Times επικαλούνται διπλωμάτη της ΕΕ ο οποίος τονίζει ότι ο κ. Τζόνσον - "ζει σε έναν κόσμο φανταστικό" - εάν πιστεύει ότι οι Βρυξέλλες θα αποδεχθούν την πολιτική του.

Η City AM αναφέρει ότι οι αγορές θορυβήθηκαν περισσότερο μετά τις πληροφορίες ότι ο Μπόρις Τζόνσον σκέφτεται να κλείσει τη Βουλή τον Οκτώβριο, για να εμποδίσει τους βουλευτές να απορρίψουν μια μη-συμφωνία Brexit.

Οι φίλοι όμως του Τζόνσον σημειώνουν στους FT ότι αυτοί οι φόβοι είναι αβάσιμοι και επιμένουν ότι : "Θέλουμε μια συμφωνία".

Ο Guardian αναφέρεται στα "μελανά σημεία" της δημαρχίας Τζόνσον.

Πρώην συνάδελφοί του , σημειώνουν στην εφημερίδα , ότι όταν ο Μπόρις Τζόνσον ήταν δήμαρχος Λονδίνου αγνόησε τις συμβουλές των εμπειρογνωμόνων για μια σειρά από σημαντικά έργα με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να επιβαρυνθούν με πολλά δισεκατομμύρια λίρες - όπως στην περίπτωση της αγοράς των νέων λεωφορείων τα οποία θεωρήθηκαν ότι στο εσωτερικό τους διατηρούσαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

"Θα μπορούσε να αποδειχθεί απίστευτα σπάταλος για τη χώρα", λέει ένας πρώην συνεργάτης του Τζόνσον και καταλήγει: "Είναι σπουδαίος ρήτορας αλλά είναι απαίσιος όταν καλείται να εφαρμόσει τα σχέδιά του".

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018