Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Συνεχίζεται για 2η μέρα η κατάληψη στο ΕΠΑΛ Μούδρου

afoi poriazi

Συνεχίζεται για 2η μέρα η κατάληψη στο ΕΠΑΛ Μούδρου
20.11.2012 | 11:01

Συνεχίζεται για 2η μέρα η κατάληψη στο ΕΠΑΛ Μούδρου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Μούδρου, το οποίο απο χθές τελεί υπό κατάληψη, καταγγέλει την έλλειψη καθηγητών στις ειδικότητες των τομέων του ΕΠΑΛ Μούδρου.

Τα κενά των καθηγητών είναι 4 οργανικά (και κάποιες ώρες ακόμη) και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη ή δέσμευση από το υπουργείο για το αν πρόκειται να καλυφθούν. Στους πρόσφατους διορισμούς αναπληρωτών στις τεχνικές ειδικότητες δεν έγινε καμία απολύτως τοποθέτηση στο ΕΠΑΛ ΜΟΥΔΡΟΥ σε κανένα οργανικό του κενό.

Όπως είναι φυσικό η διδασκαλία των τεχνικών μαθημάτων πραγματοποιείται στο ελάχιστο.

Πιο συγκεκριμένα η ειδικότητα των ψυκτικών δεν έχει κάνει ούτε μία ώρα τεχνικού μαθήματος και φυσικά ούτε μία ώρα πανελληνίως εξεταζόμενου μαθήματος.

Η ειδικότητα των μηχανολόγων πραγματοποιεί τις μισές ώρες διδασκαλίας της, όπως και ο ηλεκτρολογικός τομέας και ο τομέας οχημάτων.  

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, όπως και ο σύλλογος των καθηγητών, με ανακοίνωση του, συμφωνεί με τα αιτήματα των μαθητών, τα οποία χαρακτηρίζει δίκαια και τα οποίακαι διατυπώθηκαν χθές, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε γι αυτό το θέμα.

Τέλος, στην ανακοίνωση τους ζητούν, την άμεση πρόσληψη καθηγητών και σημειώνουν ότι "η μόρφωση δεν είναι πολυτέλεια, αλλά το αυτονόητο δικαίωμα κάθε μαθητή και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται".

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συνεδρίαση του 15μελούς οργάνου των μαθητών προκειμένου να αποφασιστεί η εξέλιξη της κατάληψης.

Να σημειώσουμε ότι στην κατάληψη του ΕΠΑΛ Μούδρου, συμπαρίσταται και το Γενικό Λύκειο Μούδρου, αφού τα δύο Λύκεια συστεγάζονται.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018