Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη ημερίδα στη Μυτιλήνη θα πραγματοποιηθεί στις 29 Οκτωβρίου και ώρα 9.00 πμ., στην αίθουσα εκδηλώσεων και συνεδριάσεων Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου (Π. Κουντουριώτη 71, 1ος όροφος).
Η δεύτερη ημερίδα στη Σάμο, θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα (29 Οκτωβρίου) και ώρα 18.00 μ.μ. , στο Αμφιθέατρο Διοικητηρίου ΠΕ Σάμου, ενώ η τρίτη θα πραγματοποιηθεί στη Χίο, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και ώρα 13.00 μ.μ., στην αίθουσα Μιχαήλ Βουρνούς, στο κτίριο Π.Ε. Χίου.
Τις εν λόγω εκδηλώσεις διοργανώνει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Β. Αιγαίου στο πλαίσιο της συμμετοχής του ως εταίρου στο Ευρωπαϊκό έργο «ΕΝΕΡΓΕΙΝ», του προγράμματος Ελλάδα-Κύπρος. Σκοπός των ημερίδων είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ΑΠΕ - ΕΞΕ, η παρουσίαση του έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΝ», καθώς και των επιδεικτικών έργων που υλοποιεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο αυτού.
Οι ημερίδες απευθύνονται στο ευρύ κοινό, καθώς και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που σχετίζονται με τις ΑΠΕ και την ΕΞΕ, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά. Θα παρουσιαστούν οι δράσεις και τα παραδοτέα που αφορούν στη συμμετοχή του Βορείου Αιγαίου στο έργο ΕΝΕΡΓΕΙΝ. Παράλληλα θα γίνει προσπάθεια για την ανάπτυξη δράσεων δικτύωσης μεταξύ των φορέων που σχετίζονται με τις ΑΠΕ και τις ΕΞΕ, καθώς και για την ενημέρωση του κοινού και των τοπικών εταιρειών που σχετίζονται με το χώρο αυτό. Έχουν προσκληθεί ειδικοί σε αυτό το χώρο, με σκοπό την πραγματοποίηση στοχευμένων παρουσιάσεων σε σχέση με το Βόρειο Αιγαίο. Τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τράπεζας για την ανάπτυξη στο τομέα των ΑΠΕ και ΕΞΕ.
Πηγή: agronews.gr
























