Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μιλάνε Ελληνικά τον Μάρτιο στην Αυστραλία!

the roots web banners 06

Μιλάνε Ελληνικά τον Μάρτιο στην Αυστραλία!
02.03.2016 | 18:07

Μιλάνε Ελληνικά τον Μάρτιο στην Αυστραλία!

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Γράφει ο Ανδρέας Κολαΐτης, Πτυχιούχος ΤΕΙ Αθήνας - Μέλος Συλλόγου "Οι Φίλοι των Anzac από την Λήμνο"

Μια φιλότιμη προσπάθεια λαμβάνει χώρα από χθες στην Μελβούρνη της Αυστραλίας και για ολόκληρο το μήνα Μάρτιο όσον αφορά την προώθηση χρήσης της Ελληνικής γλώσσας στην μακρινή Ωκεανία.

Συγκεκριμένα μια "χούφτα" από "ρομαντικούς" Ρωμιούς της διασποράς (Χριστίνα Δεσποτέρη*, Σάκης Ζαφειρόπουλος, Γιάννης Πανταζόπουλος, Βασίλης Σαραφίδης, Βικτώρια Τσιώλη, κ.α) διαθέτοντας αστείρευτο μεράκι για τα κοινά της "μητέρας πατρίδας" με έκδηλη την ανησυχία τους για το... "άτονο" χρήσης της μητρικής (μας) γλώσσας από τις νεότερες γενιές ελληνοπαίδων της αλλοδαπής, προωθούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την εκστρατεία με τίτλο: "Μιλάμε Ελληνικά τον Μάρτιο" ("Speak Greek in March").

Πέραν φυσικά των ελληνικής καταγωγής χρηστών της ελληνικής γλώσσας στην Πολιτεία της Βικτώρια της Αυστραλίας, φιλοδοξία της Επιτροπής που "τρέχει"... ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ την εν λόγω καμπάνια είναι να "αναθερμανθεί" και πάλι -όπως συνέβαινε στα τέλη της δεκαετίας του '70- η ζέση των εκεί αλλοεθνών για κάθε τι ελληνικό (εθνικά θέματα, πολιτισμός, τουρισμός, κουζίνα, κ.α).

Σημειωτέον στην Μελβούρνη υφίσταται κραταιός σύλλογος Λημνιών που σε πείσμα των καιρών παλεύει για την διατήρηση των ηθών και εθίμων του νησιού! 

Περισσότερες πληροφορίες για τούτη την αξιομνημόνευτη πρωτοβουλία μπορείτε να βρείτε στους κάτωθι ιστότοπους: 

 
 
 
 
* Η Χριστίνα Δεσποτέρη τυγχάνει Αντιπρόεδρος της Επιτροπής "Lemnos Gallipoli Commemorative Committee" με έδρα την Μελβούρνη - Αυστραλίας και λημνιακής εκ πατρός καταγωγής από το Κοντοπούλι - Λήμνου.
 
xristina-despoteri
 
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel