Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Σύσκεψη για την αντισεισμική προστασία στην Λήμνο

banner roots

Σύσκεψη για την αντισεισμική προστασία στην Λήμνο
17.01.2013 | 15:04

Σύσκεψη για την αντισεισμική προστασία στην Λήμνο

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ενδιαφέρουσα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στις 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Τσάς στην οποία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής, ο οποίος και απηύθυνε την πρόσκληση στο Κλιμάκιο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, προκειμένου να παρευρεθεί στη Λήμνο, ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος , οι Αντιδήμαρχοι Τσανταρλιώτης Παναγιώτης  και Κουκούμης Στράτος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας Βαγιανός Καλλιγερής, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παλαιολόγος Κυριαζής, ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Λήμνου Παντελής Χάρος , οι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, οι διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, μηχανικοί του δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα καθώς επίσης και εκπρόσωποι υπηρεσιών του νησιού.

 

Στην σύσκεψη, τον λόγο πήραν ο κ. Πλούταρχος Κέρπερλης, πολιτικός μηχανικός, Προιστάμενος Διεύθυνσης στην αντισεισμική άμυνα, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα αυτοπροστασίας του πληθυσμού πριν, κατά την διάρκεια και μετά την σεισμική δόνηση.

Η κ. Γκουντρομίχου Χρύσα, γεωλόγος του MSc προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδίων έκτακτης ανάγκης, αναφέρθηκε διεξοδικά στο σχεδιασμό της διαχείρισης έκτακτης ανάγκης και στην άσκηση σεισμών.

Ενδιαφέρον κομμάτι των ομιλιών αποτέλεσε και η αναφορά στις Τράπεζες Σεισμού, οι οποίες λειτουργούν, στην περιοχή Ρέντη της Αθήνας, στο Ηράκλειο Κρήτης και στο Σίγρι Μυτιλήνης.

Οι Τράπεζες Σεισμού, είναι χώροι τους οποίους μπορούν να επισκεφθούν όποιοι πολίτες δεν έχουν βιώσει την εμπειρία του σεισμού, να πάρουν μέρος σε σεισμικές προσομοιώσεις και να εκπαιδευτούν στους τρόπους αντιμετώπισης των σεισμικών φαινομένων.

 

 

Φωτό: Ανθή Φακιριάδου

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το