Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης για καταπάτηση δημοτικού χώρου

banner roots

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης για καταπάτηση δημοτικού χώρου
27.03.2013 | 10:51

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης για καταπάτηση δημοτικού χώρου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Σε έγγραφη καταγγελία προχώρησε η Λαική Συσπείρωση Λήμνου, με αφορμή κίνηση ιδιώτη να περιφράξει, σύμφωνα με τα καταγγελόμενα, δημοτικό χώρο.

  Στην καταγγελία αναφέρονται τα εξής:
 
"Καταγγέλουμε στους κατοίκους του Κάσπακα και του Δήμου τον κ. Χαλαμανδάρη, για την ενέργεια του να χτίσει πέτρινη περίφραξη σε δημοτικό χώρο και μάλιστα στο σημείο που βρισκόταν οι πηγές του χωριού από το 1929 τουλάχιστον.
 
Η ενέργεια αυτή έγινε με την ανοχή της Πολεοδομίας και της Δημοτικής Αρχής, η οποία αντέδρασε καθυστερημένα και αφού προηγήθηκαν επανειλλημένες διαμαρτυρίες της προέδρου και των κατοίκων του χωριού.
 
Ο συγκεκριμένος χώρος ήταν κοινοτικός και με πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επαναβεβαιώθηκε ως δημοτικός χώρος και δεν μπορεί να τον καταπατά κανένας ιδιώτης.
 
Απαιτούμε, από τη Δημοτική Αρχή να επαναφέρει άμεσα αυτό το δημοτικό χώρο στην κατάσταση που ήταν και πριν και να αξιοποιήσει το χώρο με κάθε τρόπο, προς όφελος, των κατοίκων του χωριού.
 
Κάνουμε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση, ότι τέτοιου είδους ενέργειες θα βρούν τους κατοίκους του χωριού απέναντι".
 

Ο σταθμός μας επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παναγιώτη Τσανταρλιώτη, ο οποίος μας δήλωσε για το θέμα:
" Το Σάββατο ενημερωθήκαμε για το ζήτημα και αμέσως ήρθαμε σε επαφή με τον εργολάβο του έργου, προκειμένου να σταματήσει τις εργασίες. Οι εργασίες σταμάτησαν, ώστε να εξεταστεί εκ νέου το θέμα από τις υπηρεσίες (Πολεοδομία), οι οποίες περιμένουν και την προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων από την πλευρά της κοινότητας".

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel