Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Έλα! Δέχτηκε να μας συναντήσει ο Μουσουρούλης!
afoi poriazi
Έλα! Δέχτηκε να μας συναντήσει ο Μουσουρούλης!
04.04.2013 | 11:43

Έλα! Δέχτηκε να μας συναντήσει ο Μουσουρούλης!

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Μετά από πολλές προσπάθειες προκειμένου να κλειστεί ραντεβού εκ του συνεγγυς ή έστω τηλεφωνικά, εχθές Τετάρτη ο Δήμαρχος, κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής και ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Τσανταρλιώτης, μετέβησαν στην Αθήνα όπου και συναντήθηκαν τελικά, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Βουλευτής Λέσβου κ. Παύλος Βογιατζής.

Ο Δήμαρχος Λήμνου παρουσίασε για μία ακόμη φορά το διαχρονικό ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Λήμνου, ενώ ενημέρωσε τον Υπουργό και για τις τελευταίες εξελίξεις. Ο κ. Μουσουρούλης δήλωσε ότι είναι στις προθέσεις του ο ανασχεδιασμός των άγονων γραμμών.

Στη συνέχεια ακολούθησε μία τεχνική συνάντηση με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Αθανάσιου Μπούσιου, του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Σπιλάνη και του Διευθυντή της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών κ. Βασιλείου Μάμμη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Μπούσιου με τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, κατά την διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε η υποβολή προτάσεων από τη Ν.Ε.Λ. μέχρι και την Δευτέρα, τα οποία και θα εγκριθούν από το Υπουργείο την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να «ανοίξουν» τα πλάνα των δρομολογίων που θα καλύπτουν το Πάσχα και την θερινή περίοδο.

Ο Δήμαρχος Λήμνου δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση η Λήμνος δεν διαπραγματεύεται οποιαδήποτε αλλαγή των προβλεπόμενων από τις συμβάσεις, ενώ για μία ακόμη φορά απαιτήθηκε η συνεπής εφαρμογή τους.

Ακόμη συζητήθηκε αναλυτικά η υποχρέωση της εταιρείας να αντικαταστήσει το «Θεόφιλος» με πλοίο ανώτερης κατηγορίας, μετά τις 31/11/2013, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη σύμβαση, δεδομένου ότι ο Υπουργός νωρίτερα δήλωσε ότι δεν προτίθεται να δώσει άλλη παράταση για το πλοίο αυτό στην εταιρεία.

Ο Δήμαρχος Λήμνου μετά το τέλος των συναντήσεων δήλωσε σχετικά:

« Ο Δήμος Λήμνου, οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι του νησιού μας, συνεχίζουμε να διεκδικούμε το δικαίωμα μας σε ασφαλείς, συχνές, ποιοτικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Είναι πλέον σαφές ότι δεν θα δεχτούμε οποιαδήποτε περαιτέρω καταστρατήγηση των συμβάσεων δημόσιας υπηρεσίας που εξυπηρετούν το νησί μας. Οι Λημνιοί έχουμε αποδείξει ότι δεν κουραζόμαστε να διεκδικούμε τα δικαιώματα μας.»

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018