Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Με καταγωγή από τη Λήμνο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ

banner roots

Με καταγωγή από τη Λήμνο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ
20.02.2019 | 19:20

Με καταγωγή από τη Λήμνο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ανάμεσα στους 15 υποψήφιους ευρωβουλευτές που ανακοίνωσε σήμερα η Νέα Δημοκρατία συγκαταλέγεται ο Γιώργος-Σταύρος Κρεμλής, με καταγωγή από τη Λήμνο.

Ο ίδιος σε αναρτήσεις του στο Facebook αναφέρει:

Φίλες και φίλοι,

Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και τιμή για την απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής της μεγάλης παράταξης μας. Ευχαριστώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό μου και τον διαβεβαιώνω ότι θα διαθέσω όλες τις δυνάμεις μου, τις γνώσεις, την εμπειρία και τη διεθνή δικτύωσή μου, για την πανηγυρική επικράτηση της Ν.Δ. στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Σε νεαρή ηλικία είχα την ευκαιρία να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ως σύμβουλός του για ευρωπαϊκά θέματα, και ως Γενικός Γραμματέας στο τότε Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ασχολήθηκα με την προετοιμασία της ελληνικής Προεδρίας της ΕΟΚ και με θέματα διεθνών οργανισμών.

Από τότε, στα χρόνια που ακολούθησαν είχα την τιμή να συνεργαστώ με όλους σχεδόν τους Προέδρους της Ν.Δ., του κόμματος που με συνέπεια και αταλάντευτα υποστηρίζει τη θέση της Ελλάδας στον πυρήνα της Ευρώπης.

Σήμερα, την ίδια μεγάλη τιμή μου κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εμπιστοσύνη του οποίου θα ανταποκριθώ με την ίδια δυναμική, τον ίδιο ενθουσιασμό και με το πλεονέκτημα της εμπειρίας που μου δίνει η επιτυχής σταδιοδρομία μου στα Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε διεθνείς οργανισμούς.

Στη σημερινή, δύσκολη συγκυρία για το μέλλον της Ευρώπης, η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη παράταξη που εγγυήθηκε την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί και πάλι να βγάλει τη Χώρα από τα αδιέξοδα και να διασφαλίσει ένα καλύτερο ευρωπαϊκό μέλλον για όλους μας.

Ας συστρατευθούμε όλοι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, στην οποία, με τη στήριξή σας, φιλοδοξώ να είμαι πρωταγωνιστής.

Με πίστη στη νίκη!

Η τριπλή νησιωτική καταγωγή μου -Ρόδος όπου μεγάλωσα, Λήμνος και Άνδρος- μου επέτρεψαν από πρώτο χέρι να γνωρίσω τα προβλήματα της νησιωτικότητας και να ασχοληθώ με αυτά. Προτεραιότητα μου είναι πλέον η εκπόνηση οργανωμένης και στοχευμένης νησιωτικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήρθε η ώρα!

Η νησιωτική καταγωγή μου (από Ρόδο, Λήμνο και Άνδρο) καθόρισε τις αναζητήσεις μου πέρα από σύνορα και με έκανε πολίτη του κόσμου. Ταυτόχρονα, όμως, ήταν αυτή η καταγωγή που, μέσα σε μία πορεία με καταξίωση σε υψηλό επίπεδο, ως αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στέλεχος διεθνών οργανισμών, κράταγε πάντα ζωντανή την ευθύνη να εκπροσωπώ επάξια την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων.

Το βιογραφικό του Γ. Κρεμλή

Μεγάλωσε στη Ρόδο, όπου αποφοίτησε από το ιστορικό Βενετόκλειο Γυμνάσιο. Σήμερα είναι Διευθυντής επί τιμή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προωθεί θέματα κυκλικής οικονομίας και νησιωτικότητας.

Παράλληλα, είναι Πρόεδρος της Σύμβασης Espoo και του Πρωτοκόλλου SEA, μέλος του Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Συμβουλευτικού Συμβουλίου (ESAC) της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη (EBRD) και ως νομικός είναι μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO).

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 1981 διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Νομικός Σύμβουλος στην κεντρική Νομική Υπηρεσία της Ε.Ε., Προϊστάμενος Διοικητικών Μονάδων της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Διευθυντής ad interim της Διεύθυνσης «Εφαρμογής της Κοινοτικής Νομοθεσίας, Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκού Εξαμήνου» καθώς και Εκτελών χρέη Διευθυντή της Διεύθυνσης «Νομικών Υποθέσεων και Συνοχής».

Την περίοδο 1991-1993 ήταν Συντονιστής της Επιτροπής για θέματα ΕΟΚ παρά τω Πρωθυπουργώ, Σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Γενικός Γραμματέας Σχέσεων με Ευρωπαϊκές Κοινότητες και Διεθνείς Οργανισμούς στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Έχει διδάξει σε μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει γράψει βιβλία στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά, καθώς και άρθρα και μελέτες σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά. Mε αυτά τα εφόδια εκτιμά ο ίδιος ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις αυτής της κομβικής και κρίσιμης συγκυρίας για τη χώρα και την Ευρώπη.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το