Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Απίστευτο σενάριο τηλεφωνικής απάτης
Λήμνος: Απίστευτο σενάριο τηλεφωνικής απάτης
21.05.2019 | 21:03

Λήμνος: Απίστευτο σενάριο τηλεφωνικής απάτης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Τους ανυποψίαστους κατοίκους της Λήμνου, επέλεξαν αυτή τη φορά επιτήδειοι, οι οποίοι μέσω τηλεφώνου προσπάθησαν να αποσπάσουν το ποσό των 3.250€ από επιχειρηματία του νησιού.

Όπως πληροφορούμαστε, η σπείρα έδρασε κάτω από ένα καλοστημένο σενάριο, εμπλέκοντας μάλιστα και όνομα άλλου επίσης γνωστού επιχειρηματία της Λήμνου.

Πιο συγκεκριμένα, εχθές γνωστή επιχείρηση δέχθηκε κλήση από ένα άνδρα, ο οποίος συστήθηκε με το όνομα επίσης επιχειρηματία του νησιού και προχώρησε σε μια παραγγελία της τάξης των 250€. Ζήτησε λοιπόν το λογαριασμό στον οποίο θα μπορούσε να μεταφέρει το ποσό μέσω e-banking και έκλεισε.

Κάποια στιγμή αργότερα, επικοινώνησε εκ νέου με την επιχείρηση, και πάλι επικαλούμενος το όνομα του γνωστού επιχειρηματία, και ανέφερε πως ο γιός τους, από λάθος μετέφερε στο λογαριασμό του θύματος 3.250€, χρήματα που όπως υποστήριζε προορίζονταν για πληρωμή άλλης παραγγελίας.

Ζήτησε λοιπόν, να γίνει μεταφορά του ποσού αυτού, από το λογαριασμό του θύματος, πίσω στον δικό του, καθώς τα είχε απόλυτη ανάγκη για να ολοκληρώσει την παραγγελία. Μάλιστα, ήταν απόλυτα καθησυχαστικός προς το θύμα του, λέγοντας πως η δική του μεταφορά χρημάτων θα φανεί την επομένη, αφού έγινε με έμβασμα.

Καθώς το θύμα του ήταν αρκετά δύσπιστο στο να εκτελέσει αυτά που του ζητούσε ο επιτήδειος, ο τελευταίος προθυμοποιήθηκε να στείλει και το αποδεικτικό της δικής του κατάθεσης με το ποσό των 3.250€, και όντως το έκανε.

metafora

Στο δε μήνυμα του vider, εμφανίστηκε το όνομα του Λημνιού επιχειρηματία που επικαλούνταν αλλά και μια χαρακτηριστική εικόνα, από την επιχείρηση που διαθέτει στο νησί.

Το θύμα όμως φαίνεται ότι ήταν αρκετά ψυλλιασμένο και δεν ενέδωσε στις εντολές παρά τα... αποδεικτικά στοιχεία.

Επικοινώνησε άμεσα με το αστυνομικό τμήμα όπου έκανε γνωστό το τηλεφώνημα που δέχθηκε αλλά και με το σταθμός μας, ώστε να μην πέσει κάποιος άλλος θύμα της τηλεφωνικής αυτής απάτης.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσω τηλεφωνικής απάντησης, οι επιτήδειοι κατά καιρούς έχουν αποσπάσει αρκετά ποσά, τόσο στη Λήμνο, όσο και στην υπόλοιπη Χώρα.

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018