Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Οι ισχυρισμοί ΣΥΡΙΖΑ και ο αντίλογος Αθανασίου

banner roots

Οι ισχυρισμοί ΣΥΡΙΖΑ και ο αντίλογος Αθανασίου
25.09.2019 | 18:24

Οι ισχυρισμοί ΣΥΡΙΖΑ και ο αντίλογος Αθανασίου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λέσβου Χαρ. Αθανασίου με μια μακροσκελή του ανακοίνωση απαντά στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για όσα αυτός ισχυρίστηκε με αφορμή τη συνάντηση εκπροσώπων φορέων από τη Λέσβο και τη Λήμνο με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη, συνάντηση στην οποία παρευρέθηκε και ο κυβερνητικός βουλευτής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι τα αιτήματα που πρόβαλλαν οι εκπρόσωποι των δυο νησιών στον κ. Βορίδη ήταν από την δική του ατζέντα και τα οποία έχουν αντιμετωπιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, αφήνοντας αιχμές ότι ο κ. Αθανασίου επιχειρεί να  «καρπωθεί » επιτυχίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Με αφορμή όλα αυτά ο κ. Αθανασίου δημοσιοποίησε την παρακάτω απάντηση:

Η απάντηση Αθανασίου

«Διερωτήθηκα πολλές φορές αν αξίζει να απαντά κανείς στις ανακρίβειες και το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν απάντησα σε αρκετές περιπτώσεις.

Σήμερα το κάνω για να καταδείξω απλά το ψέμα, στο οποίο είναι αλήθεια ότι με επιτυχία επιδίδονται και την παραπληροφόρηση, την οποία έχουν αναγάγει σε επιστήμη, ξεπερνώντας και τους περιβόητους Γκαίμπελς και Τσεν Πο Τα».

Aπό τη σύσκεψη εκπροσώπων του νομού μας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον  Μ. Βορίδη

Χαρακτηρίζοντας ψέματα και παραπληροφόρηση τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στη απάντησή του σε όλα όσα του κατολογίζει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας συγκεκριμένα τα εξής:

  1. Όσον αφορά τη σύσκεψη με τον κ. Βορίδη.

Ύστερα από αίτημα φορέων και όχι μεμονωμένων ατόμων, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, έγινε η συνάντηση με τον κ. Βορίδη. 

Έτσι στη σύσκεψη συμμετείχαν, αποκλειστικά, εκλεγμένοι εκπρόσωποι φορέων. Ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕ Β. Αιγαίου κ. Παναγιώτης Κατσαβέλλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού κ. Πανάγος Κουφέλος, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλειος Γκογκόσης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ατσικής Λήμνου κ. Ευάγγελος Ξύκης και τα μέλη του ίδιου συνεταιρισμού (Ατσικής Λήμνου) κ.κ. Βασίλης Σαράντης και Αναστάσιος Ξύκης.

Όλοι εκλεγμένοι και με πλήρη νομιμοποίηση. Να σημειωθεί ότι δύο ακόμη εκπρόσωποι συνεταιρισμών της Λέσβου δεν προσήλθαν την τελευταία στιγμή για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

Και φυσικά, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ζητήθηκαν από τους ανωτέρω πιστοποιητικά της κομματικής τους ταυτότητας!!! (Αλήθεια: Για τους εκπροσώπους και τα προβλήματα της Λήμνου γιατί δεν αναφερθήκατε;)

  1. Οι «παρεμβάσεις» του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλες οι παρεμβάσεις που έγιναν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την γαλακτοπαραγωγή το μόνο αποτέλεσμα που είχαν είναι οι τιμές να μειωθούν στην περίοδο αυτή πάνω από 20%. Όλα τα μέτρα, που η Νομαρχιακή του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει ότι πήρε η προηγούμενη κυβέρνηση, το μόνο που κατάφεραν να πετύχουν είναι οι κτηνοτρόφοι και ειδικότερα οι Λέσβιοι παραγωγοί να υποστούν την χειρότερη οικονομική καταστροφή της τελευταίας εκατονταετίας στο εισόδημά τους. Όχι μόνο τις εισαγωγές και τις ελληνοποιήσεις γάλακτος δεν κατάφεραν να ελέγξουν αλλά άφησαν και τις τιμές των ζωοτροφών να φθάσουν στα ύψη την ίδια περίοδο. Αντίθετα, τις πρώτες μέρες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με μικρές παρεμβάσεις που πάρθηκαν, το κλίμα έχει αντιστραφεί. Η ανικανότητα τις πολιτικής αποκαταστάθηκε σε μικρό χρονικό διάστημα και οι κτηνοτρόφοι του τόπου μας το αισθάνονται στο φετινό εισόδημα τους.

  1. Η «ανωτέρα βία»

Η σχετική Υ.Α. για την «Ανωτέρα Βία»,  που μνημονεύουν οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ  της Λέσβου, τελικά είχε χαθεί στην διαδρομή μεταξύ Υπουργείου και ΟΠΕΚΕΠΕ. Ειδικά, με βάση την ΚΥΑ αυτή νομοθέτησε και ερμήνευσε, κατά το δοκούν, ο κάθε εμπλεκόμενος με αποτέλεσμα να καταστεί στην ουσία ανενεργή και να εφαρμοσθεί πιστά μόνο ο Κοινοτικός Κανονισμός. Βλέποντας την αναποτελεσματικότητά της οι πολιτικοί προϊστάμενοι την  μετέτρεψαν σε υποσχέσεις καφενείου στην Λέσβο και προφορικά προσπαθούσαν να καλύψουν τις επιπολαιότητες τους με ανακοινώσεις που ποτέ δεν έγιναν πράξεις. Άλλα έλεγε ο πρώην Υπουργός στις συσκέψεις στην Αθήνα  άλλα η πρώην  υφυπουργός κα Τελιγιορίδου στα κινηματοθέατρα της Δυτικής Λέσβου, με αποτέλεσμα τελικά ο ΟΠΕΚΕΠΕ άλλους πλήρωνε και άλλους τους έχει ακόμα απλήρωτους κάτω από τις ίδιες προϋποθέσεις. Αυτό που λέει ο λαός δηλαδή δυο γαϊδάρων άχυρο δεν κατάφεραν να μοιράσουν σωστά.

  1. Το «ποιοτικό παράρτημα»

Όσο αφορά το «ποιοτικό παρακράτημα» ας απευθυνθούν σε αυτούς που πληγώθηκαν από την ευλογιά και τον καταρροϊκό και ας τους ρωτήσουν πότε και πόσα χρήματα πήραν. Αν θυμούνται καλά αυτοί κυβερνούσαν και το υπουργείο και τον ΟΠΕΚΕΠΕ όταν γινόταν οι πληρωμές των παρακρατημάτων και ο δικός τους κρατικός μηχανισμός δεν έχει καταλάβει ακόμα, ούτε νομικά ούτε πραγματικά, τι θα πει ανωτέρα βία. Όσο για το δίκαιο αίτημα των κτηνοτρόφων αυτό είχε ως αποδέκτη την δική τους κυβέρνηση, η οποία τελικά δεν αφουγκραζόταν τον κτηνοτρόφο της Λέσβου, αλλά περιστασιακά και κατά το δοκούν ασκούσε ψηφοθηρική πολιτική.

  1. Η πρόσληψη κτηνιάτρων

Όσο για την πρόσληψη των κτηνίατρων στα χαρτιά και στους σχεδιασμούς χορτάσαμε από υποσχέσεις. Στα πέντε χρόνια κυβέρνησης δεν κατάφεραν να επανδρώσουν την πιο «πληγείσα περιοχή της χώρας» με επιστημονικό προσωπικό τόσο για την διαφύλαξη του ζωικού κεφαλαίου του νησιού μας όσο και την προστασία της τοπικής οικονομίας. Με παρέμβαση του νέου υπουργού μας οι υποσχέσεις των προηγούμενων γίνονται πράξεις σύντομα και το νησί θωρακίζετε και στον τομέα αυτό που απέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι τοπικοί του παράγοντες.

  1. Η δακοκτονία

Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλούν για σχοινί. Έχουν ξεχάσει στο ΣΥΡΙΖΑ της Λέσβου ότι επί δικών τους κυβερνήσεων δεν κατάφερναν ούτε το δάκο να σκοτώσουν ούτε τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να συντονίσουν αποτελεσματικά. Την ανικανότητα τους στον συντονισμό της δακοκτονίας το υπουργείο  την είχε μετατρέψει σε τοπικό πολιτικό παιχνίδι σε βάρος των ελαιοπαραγωγών του νησιού.

  1. Η «βασική ενίσχυση» και τα «Σχέδια βελτίωσης»

Μάλλον το αγροτικό του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ έχει πλήρη άγνοια της κοινής αγροτικής πολιτικής. Οι λαλίστατοι κατά τα άλλα τοπικοί σύντροφοι έπρεπε να γνωρίζουν ότι  οι προκαταβολές της βασικής ενίσχυσης στο 70% έχουν θεσπιστεί από την εφαρμογή της ΚΑΠ 2014-2020 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όχι από τους αγώνες τους.

Όσο αφορά τα κονδύλια των σχεδίων βελτιώσεις και την κατανομή τους ανά Περιφέρεια τις αποφάσεις για υπό χρηματοδότηση της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στα Σχέδια Βελτίωσης την πήρε η δική τους κυβέρνηση και οι δικοί τους υπουργός και Γενικός Γραμματέας. Ξέχασαν την νησιωτικότητα και τις ιδιαιτερότητες του τόπου μας και χρηματοδότησαν περιοχές από το ΠΑΑ όπου ανέμεναν ψήφους όπως την Βιολογική Κτηνοτροφία στην πατρίδα του κ. Βαρεμένου και την εκλογική περιφέρεια του κ. Κόκκαλη  με επιλεκτική προκήρυξη μόνο για αυτούς τους Νομούς, κάτι που έγινε για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό Μέτρο τότε που ήταν οι τοπικοί σύντροφοι να διαμαρτυρηθούν και να εμποδίσουν την κυβέρνηση τους  και οδηγήθηκε στα τάρταρα η ακμάζουσα βιολογική κτηνοτροφία του Νομού μας.

 Όσο για την επιπλέον χρηματοδότηση με αυθαίρετα πόσα που επικαλούνται όχι μόνο δεν αποφάσισαν την μεταφορά κονδυλίων ούτε καν το θέμα μπήκε στην επιτροπή παρακολούθησης του ΠΑΑ μέχρι σήμερα. Όσο για τον τόπο μας  τα χρήματα που προγραμμάτισαν για τις  επτά δράσεις του  τοπικού  leader  δεν φθάνουν να καλύψουν την ενίσχυση ούτε πέντε σοβαρών προτάσεων.

  1. Τα άλλα έργα

Η άσκηση αγροτικής πολιτικής και διαχείρισης επενδυτικών προγραμμάτων ολοκληρώθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την εγκατάλειψη του αναδασμού της Ατσικής στη Λήμνου, των φραγμάτων Τσικνιά και Σεδούντα στη Λέσβο  και όλων των αναπτυξιακών έργων στη γεωργία και την κτηνοτροφία στα νησιά μας. Το μόνο που κατάφεραν στον αγροτικό τομέα ήταν να προστατέψουν και να διαφυλάξουν ατομικά συμφέροντα φίλων και ημετέρων.

Λίγος σεβασμός, λοιπόν, στους αγρότες μας.

 

Πηγή: emprosnet.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel