Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Χωρίς ειδική εκπαίδευση 5χρονη με αυτισμό (audio)
Λήμνος: Χωρίς ειδική εκπαίδευση 5χρονη με αυτισμό  (audio)
05.06.2020 | 14:41

Λήμνος: Χωρίς ειδική εκπαίδευση 5χρονη με αυτισμό (audio)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το δικαίωμα του παιδιού τους, στην εκπαίδευση, διεκδικεί μια οικογένεια από τη Λήμνο, καθώς η μικρή τους κόρη έχει διαγνωστεί πως ανήκει στο φάσμα του Αυτισμού, όμως δεν μπορεί να φοιτήσει στο Ειδικό Νηπιαγωγείο.

Για το «Γολγοθά» που ήδη ανεβαίνουν από πέρυσι, μίλησε στον FM 100, ο πατέρας της οικογένειας, ο οποίος και περιέγραψε όλα όσα βίωσαν αλλά και όσα βιώνουν μέχρι σήμερα, στην προσπάθεια τους να φοιτήσει το παιδί τους στο Ειδικό Νηπιαγωγείο του νησιού, το οποίο παραμένει κλειστό.

Όπως αναφέρει, μια ολόκληρη χρονιά (Σεπτέμβριος 2019 – Ιούνιος 2020), περιμένουν να τοποθετηθεί νηπιαγωγός στο σχολείο, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση. Τώρα φοβούνται πώς αν δεν «τρέξουν» άμεσα οι διαδικασίες, ούτε από τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσει το νηπιαγωγείο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως μέχρι τώρα, άλλες δύο οικογένειες στο νησί αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Ακούστε όλα ανέφερε ο πατέρας της οικογένειας

Ο FM100 επικοινώνησε με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από όπου πήραμε την απάντηση ότι, από τη στιγμή που γνωρίζουν ότι υπάρχει παιδί που πρέπει να φοιτήσει στο Ειδικό Νηπιαγωγείο, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες αυτό να γίνει εφικτό από τη νέα σχολική χρονιά.

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018