Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Με Παπαμακάριο στο τοπικό ο Ήφαιστος Λήμνου

banner roots

Με Παπαμακάριο στο τοπικό ο Ήφαιστος Λήμνου
06.08.2020 | 12:16

Με Παπαμακάριο στο τοπικό ο Ήφαιστος Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Μπορεί η οικογένεια Μπούμπουρα να αποχώρησε από τον Ήφαιστο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στη Λήμνο δεν θα υπάρξει μπάσκετ τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το «athlitikometopostoaigaio.wordpress.com», ο Ήφαιστος θα συμμετάσχει στο τοπικό πρωτάθλημα της Λέσβου, τόσο σε αντρικό αλλά και σε εφηβικό επίπεδο. Ο Μανώλης Παπαμακάριος, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στη Λήμνο, θα παραμείνει στο νησί όντας υπεύθυνος μιας προσπάθειας και μιας ακαδημίας που απαριθμεί 200 παιδιά, ενώ στο πλευρό του θα είναι και ο Μάρκος Κολώκας.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο ιατρός Θωμάς Λουκάς (ιδρυτικό μέλος του ΑΟ Ήφαιστος Λήμνου) μίλησαν στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα και στον Κωνσταντίνο Σουφλιά, αναφέροντας :

Η δήλωση του Μανώλη Παπαμακάριου:

ΠPIN 2 XPONIA MOY EΓINE H ΠPOTAΣH NA ANAΛABΩ YΠEYΘYNOΣ AKAΔHMIΩN TOY HΦAIΣTOY ΛHMNOY AΠO THN OIKOΓENEIA MΠOYMΠOYPA .
META AΠO 2 XPONIA EIMAI AΠOΛYTA ΣIΓOYPOΣ OTI ΠHPA THN KAΛYTEPH AΠOΦAΣH TOTE .

ΘA HΘEΛA NA EYXAPIΣTHΣΩ TON coach MANΩΛOΠOYΛO ΠOY ME ΔEXTHKE ΣTO ΠPOΠONHTIKo team THΣ ANTPIKHΣ OMAΔAΣ KAI MOY EΔΩΣE BHMA NA ΞEKINHΣΩ THN ΠPOΠONHTIKH MOY KAPIEPA ΣTO YΨHΛOTEPO EΠIΠEΔO .
ΞEKINAME MIA NEA ΠPOΣΠAΘEIA ΠOY EXEI ΣANBAΣH AYTO TO YΠEPOXO ΓHΠEΔO KAI MIA BAΣH 250 ΠAIΔIΩN ΠOY EXOYME MEΛH ΣTHN AKAΔHMIA MAΣ .
ΘA ΣYMMETEXOYME ΣTO TOΠIKO ΠPΩTAΘΛHMA ME ANTPIKO KAI ΠAIΔIKO TMHMA .

ΣKOΠEYOYME NA ΠPAΓMATOΠOIHΣOYME ENA TOYPNOYA ME THN ΣYMMETOXH KOPYΦAIΩN OMAΔΩN THΣ EΛΛAΔAΣ AΛΛA KAI TOY EΞΩTEPIKOY .

ΓIA TA MH AΓΩNIΣTIKA TMHMATA ΣTOXOΣ MAΣ EINAI NA ΣYMMETEXOYME ΣE TOYPNOYA EKTOΣ ΛHMNOY .
H AKAΔHMIA MAΣ EINAI AKAΔHMIA OΛHΣ THΣ ΛHMNOY ΓIA AYTO ΘA ΠPAΓMATOΠOIHΘOYN ΠPOΠONHΣEIΣ ΣTO ΛIBAΔOXΩPI KONTOΠOYΛI MOYΔPO .
ΘA EPΘOYME ΣE EΠAΦH ME TON ΔHMO TOY AΓIOY EYΣTPATIOY ΩΣTE NA MΠOPEΣOYME NA ΣYMΠEPIΛABOYME OΛA TA ΠAIΔIA AYTA TOY AKPITIKOY NHΣIOY ΣTHN OIKOΓENEIA TOY HΦAIΣTOY ΛHMNOY .

OI ΠPOEΓPAΦEΣ THΣ AKAΔHMIAΣ ΘA ΞEKINHΣOYN ΣTIΣ 17 AYΓOYΣTOY KAI ΘA ΔIAPKEΣOYN MEXPI TIΣ 7 ΣEΠTEMBPH.
OI ΠPOΠONHΣEIΣ ΘA ΞEKINHΣOYN ΣTIΣ 14 ΣEΠTEMBPH ΓIA OΛA TA TMHMATA EKTOΣ AΠO TA AΓΩNIΣTIKA ΠOY ΘA ΞEKINHΣOYN 1 ΣEΠTEMBPH.

ΘEΛΩ NA EYXAPIΣTHΣΩ THN OIKOΓENEIA MΠOYMΠOYPA KAI OΛOYΣ TOYΣ ANΘPΩΠOYΣ ΠOY ΣYMBAΛΛOYN ΣE AYTHN THN ΠPOΣΠAΘEIA ΓIA THN EMΠIΣTOΣYNH TOYΣ ΣTO ΠPOΣΩΠO MOY OΣO KAI ΣE OΛOYΣ TOYΣ ΓONEIΣ KAI TA ΠAIΔIA ΓIA THN ΣYNEPΓAΣIA ΠOY EIXAME KAI EYEΛΠIΣTΩ NA EXOYME KAI THN EΠOMENH XPONIA .

TA KAΛYTEPA EPXONTAI!!

Η δήλωση του γιατρού Θωμά Λουκά (ιδρυτικό μέλος του ΑΟ Ήφαιστος Λήμνου)

Διανύσαμε δύο πραγματικά υπέροχα χρόνια. Ο Ήφαιστος Λήμνου ήταν μία ομάδα που πέτυχε πολύ περισσότερα από όσα όριζαν οι αθλητικές δράσεις της.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι κατάφερε να γνωρίσει το νησί μας το basket στην υψηλότερη έκφραση του σε εθνικό επίπεδο.
Δεν είναι επίσης το γεγονός ότι κατάφερε να επανασυστήσει το νησί της Λήμνου σε όλη την Ελλάδα και να κάνει τους χειμώνες καλοκαίρια.
Είναι κυρίως το γεγονός ότι, αφενός όλοι νιώσαμε πως κάθε 15 μέρες γινόμασταν μία γροθιά μέσα σε αυτό το γήπεδο, ανεξαρτήτου χρώματος, πεποιθήσεων και ιδεολογίας, αφετέρου μας έμαθε να ονειρευόμαστε πως δεν υπάρχει όριο όταν η δράση συναντάει τη θέληση.
Η ομάδα μας, ο Ήφαιστος Λήμνου, ολοκλήρωσε αυτό το υπέροχο ταξίδι. Πριν το ολοκληρώσει όμως φύτεψε για τα καλά μέσα μας το σπόρο της επιθυμίας.

Της επιθυμίας να σταθούμε κυρίως κοντά στα παιδιά μας, ώστε να συνεχίσουν το δικό τους όμορφο ταξίδι. Αυτό που ξεκινάει από τα άσημα γήπεδα της περιφέρειας, αλλά μπορεί να τα οδηγήσει στις μεγαλύτερες σάλες του κόσμου.
Ήρθε η ώρα λοιπόν να γεννηθεί κάτι νέο. Ένα νέο όμως που θα παίρνει δύναμη από το παρελθόν του. Ήρθε η ώρα να γεννηθεί ένας νέος Ήφαιστος Λήμνου.

Ξεκινάμε μία χούφτα ανθρώπων που μας ενώνει η κοινή αγάπη για τον αθλητισμό και τα παιδιά. Στόχος μας είναι να προετοιμάσουμε όλο το απαραίτητο πρόσφορο έδαφος, ώστε να ανθίσουν τα ιδεώδη του αθλητισμού με τα οποία θα γαλουχηθούν τα παιδιά μας.

Κρατάμε από το παρελθόν την εμπειρία που αποκτήσαμε και το ευχαριστώ που αποδίδουμε στην οικογένεια Μπούμπουρα, χωρίς την συνδρομή της οποίας δεν θα ήμασταν σήμερα όλοι εμείς εδώ να συζητάμε για το αύριο του basket στην Λήμνο.
Κάποιοι μπορεί να πιστέψουν ότι είμαστε Δον Κιχώτες και κυνηγάμε ανεμόμυλους.

Η απάντηση έρχεται από μόνη της. Δεν νομίζουμε ότι υπήρχε καταλληλότερη στιγμή για τη Λήμνο, για να αναπτύξουμε το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, από αυτήν τη συγκεκριμένη στιγμή.

Πότε άλλοτε θα είχαμε την ευκαιρία να αντλούμε διδάγματα από μία τέτοια συσσωρευμένη εμπειρία, και τα λάθη κάποιες φορές βέβαια που έγιναν, των τελευταίων 2 ετών; Πώς αλλιώς θα ήταν δυνατόν να σχεδιάζουμε το μέλλον σε ένα γήπεδο, στο οποίο ακόμα ακούγονται τα βήματα το μεγάλων παικτών που γνωρίσαμε; Πότε επίσης άλλοτε θα μας δινόταν η ευκαιρία να εμπιστευτούμε την αθλητική ανάπτυξη των παιδιών μας σε έναν άνθρωπο που έχει ιδρώσει τη φανέλα της εθνικής ομάδας μας και έχει προπονήσει ομάδες στο υψηλότερο επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα το νεαρό της ηλικίας του του επιτρέπει να είναι το ίδιο ονειροπόλος και απαιτητικός με εμάς, και αυτός να είναι ο Μανώλης Παπαμακάριος;

Αυτοί είναι λίγοι από τους λόγους για τους οποίους εμείς που ξεκινάμε αυτό το καινούργιο εγχείρημα, όχι απλώς δεν καταλαμβανόμαστε από την αφέλεια ενός Δον Κιχώτη αλλά νιώθουμε βαριά την ευθύνη πως ποτέ άλλοτε δεν θα υπάρχουν τόσο ευνοϊκές συνθήκες για να πετύχουμε.
Κλείνοντας αυτό το σύντομο πρόλογο για τη νέα μας προσπάθεια και κοιτάζοντας απέναντί μας τη μορφή του Νίκου Σαμαρά, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι νιώθουμε πολύ φτωχοί αναλογιζόμενοι όλα αυτά πού θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει αν είχαμε σήμερα δίπλα μας τον Νίκο.

Ως ένδειξη διαρκούς τιμής σε αυτό τον άνθρωπο, το πρώτο άνοιγμα που κάνει ο νέος Ήφαιστος Λήμνου, είναι να εντάξει στους κόλπους του και τμήμα πετοσφαίρισης. Θέλοντας να πιάσουμε το νήμα από κει που το άφησε ο Νίκος και να το πάμε ακόμα παραπέρα, εμπιστευόμαστε το τμήμα της πετοσφαίρισης στην κυρία Πασχαλίνα Γρηγορίου και πέραν της υπόσχεσης ότι θα είμαστε στο πλευρό της σε αυτό το δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, την προτρέπουμε να ακολουθήσει τα βήματα του αετού μας, του Νίκου Σαμαρά.

Ο νέος Ήφαιστος Λήμνου επιδιώκει να αποδείξει ότι θα είναι η ομάδα όλων μας. Άμεσα θα ξεκινήσουμε την εγγραφή νέων μελών που θα έρθουν να πλαισιώσουν τα ιδρυτικά μέλη. Η νέα ομάδα έχει ανοικτές της πόρτες της για όλους όσους θέλουν από οποιοδήποτε πόστο να συνεισφέρουν ή να αναπτύξουν τις ιδέες τους. Η ομάδα επίσης, θα ακολουθήσει έναν τέτοιο τόπο οργάνωσης και διαχείρισης ώστε να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη και να επιδιώκει στόχους μέχρι εκεί που το επιτρέπουν κάθε φορά οι δυνάμεις της. Είμαστε θιασώτες του αργά και σταθερά, παρά να κυνηγήσουμε χίμαιρες που θα δώσουν άδοξο τέλος στην προσπάθειά μας.
Σας ευχαριστούμε.

DSC 3585

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel