Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μ.Κολώκας: Τεράστια η προσφορά της οικογένειας Μπούμπουρα

banner roots

Μ.Κολώκας: Τεράστια η προσφορά της οικογένειας Μπούμπουρα
26.08.2020 | 14:52

Μ.Κολώκας: Τεράστια η προσφορά της οικογένειας Μπούμπουρα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στο Αθλητικό Μέτωπο μίλησε ο ένας εκ των προπονητών της νέας εποχής του Ηφαίστου ο Μάρκος Κολώκας.

Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής του Αμαρουσίου και άλλων ομάδων ήταν στο team της ΚΑΕ Ήφαιστος Λήμνου και μαζί με τον Μανώλη Παπαμακάριο (σύντομα θα μιλήσει και αυτός στο Α.Μ)πρωταγωνιστούν στο νέο εγχείρημα της ομάδας.

Πως πήρατε την απόφαση να μείνετε στο νησί και στην ομάδα και πόσο εύκολο είναι όταν στην ουσία μη ΚΑΕ σταματά την λειτουργία της;
 
Η κατάσταση στο ελληνικό μπασκετ, τουλάχιστον στο υψηλότερο επίπεδο, θα έλεγα ότι στην παρούσα φάση είναι λίγο αποκαρδιωτική. ‘Εχοντας αυτό ως δεδομένο, οι διοικούντες την ΚΑΕ, αποφάσισαν μετά από πολύ σκέψη να σταματήσουν τη λειτουργία της. Δεν ήταν μια καθόλου εύκολη απόφαση αν αναλογιστεί κανείς τον κόπο και το χρήμα που ξοδεύτηκε τα τελευταία 2 χρόνια, όχι μόνο για τη δημιουργία της ομάδας από το μηδέν αλλά και για την καταξίωσή της στο ελληνικό μπάσκετ σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Σταμάτησε όμως η λειτουργία της ανδρικής ομάδας, όχι η λειτουργία των ακαδημιών στις οποίες προπονείται ένας ενός πολύ μεγάλος αριθμός παιδιών. Η κληρονομιά λοιπόν που αφήνεται είναι τεράστια και μπροστά μας εκτείνεται ένα πεδίο δόξης λαμπρόν! Αν σκεφτούμε λοιπόν ότι οι συνθήκες διαβίωσης αλλά και εργασίας στο νησί είναι ιδανικές, θα έλεγα ότι η απόφαση να μείνω στο νησί και στην ομάδα πάρθηκε αρκετά εύκολα.
 
Έχοντας πλέον 2 χρόνια στο νησί πόσο μεγάλη συμβολή θεωρείται αυτή της οικογένειας Μπούμπουρα στον τοπικό αθλητισμό;
 
Η συμβολή της οικογένειας Μπούμπουρα δεν μπορεί να γίνει πλήρως κατανοητή ακόμη και αν αναφέρουμε τα έργα της στα 2 χρόνια αυτά στο νησί, όπως οι ανακαινίσεις των 2 γηπέδων (μπάσκετ και ποδοσφαίρου), η ανάπτυξη των ακαδημιών με την εκθετική αύξηση των συμμετεχόντων παιδιών (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, στίβος), ή η συνεχής υλικοτεχνική υποστήριξή τους στα 3 αυτά αθλήματα. Όταν λοιπόν κάποιος επενδύει στον αθλητισμό, ειδικά όταν το κάνει εθελοντικά, σημαίνει ότι επιτελεί κοινωνικό έργο, εμπνέει τα νέα παιδιά, δημιουργεί μια νέα κουλτούρα και αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων προς το καλύτερο. Αυτή ακριβώς είναι η συμβολή της οικογένειας Μπούμουρα και θα μείνει για πάντα.
 
Η ομάδα θα συμμετάσχει στην κατηγορία της Λέσβου.Θα κοιτάξει να ενισχυθεί ή θα δώσει χρόνο σε εφήβους τις Ακαδημίας;
 
Το βασικό μας μέλημα είναι να δοθεί χρόνος σε παιδιά που ζούνε στη Λήμνο, είτε λέγονται παίδες, είτε έφηβοι είτε ακόμα και άντρες.
 
Πόσο δύσκολο θα είναι για τον Ήφαιστο που πλέον δεν είναι ΚΑΕ να έρχεται δύο φορές το μήνα στη Λέσβο με τις συγκοινωνίες να μην είναι οι καλύτερες;
 
Θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τον αριθμό των παιχνιδιών στη Λέσβο παίζοντας πάνω από ένα παιχνίδια τη φορά. Σε συννενόηση και με τους τοπικούς φορείς, οι οποίοι ως τώρα είναι πολύ συνεργάσιμοι, θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.
 
Νομίζεται πως θα έχει θετικά αποτελέσματα αυτό το νέο εγχείρημα και ποιος είναι ο μελλοντικός στοχος αυτού ;
 
Εφόσον συνεχίζεται η λειτουργία της ακαδημίας και απασχολούνται περίπου 250 παιδιά μέσα στο γήπεδο εννοείται ότι τα αποτελέσματα του εγχειρήματος αυτού είναι θετικά. Δεν μας απασχολεί προς το παρόν να κάνουμε πρωταθλητισμό με την αντρική ομάδα. Αυτό θα χτίζεται σιγά σιγά σε βάθος τριετίας και τότε θα επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας, χωρίς ποτέ να αμελούμε την ανάπτυξη των «μικρών» παιδιών. Στα θετικά λογίζεται και η δημιουργία τμήματος βόλει στην ομάδα, το οποίο ευχόμαστε να έχει ανάλογη ανάπτυξη με αυτό του μπάσκετ.
 
Ο κόσμος της Λήμνου 15 ημέρες μετά τις ανακοινώσεις βλέπει θετικά αυτή τη νέα αρχή;
 
Ο κόσμος της Λήμνου είχε «σπρώξει» προς τη νέα αυτή αρχή, οπότε βλέπει ένα όνειρό του να πραγματοποιείται. Τόσο οι δηλώσεις συμμετοχής των παιδιών στις ακαδημίες, όσο και η συσπείρωση πολλών ανθρώπων – επιφανών ή μη- γύρω από την ομάδα αποδεικνύουν το γεγονός αυτό.

Ευχαριστούμε τον κ.Κολώκα για την επικοινωνία!!!

Πηγή: athlitikometopostoaigaio

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel