Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας ανοίγει αλλά… τι δεν πρέπει να επαναληφθεί

banner roots

Το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας ανοίγει αλλά… τι δεν πρέπει να επαναληφθεί
25.09.2020 | 21:41

Το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας ανοίγει αλλά… τι δεν πρέπει να επαναληφθεί

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Τη Δευτέρα (28/9) θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για φέτος στο Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας, μετά την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού. Ο Αγιασμός θα τελεστεί στις 10 το πρωί.

Τι θα συμβεί όμως με την επιστροφή στον σχολικό χώρο των δύο εκπαιδευτικών που είχαν βρεθεί θετικές στον ιό; Όπως πληροφορούμαστε, οι δύο γυναίκες είχαν ενημερωθεί ότι, μετά το πέρας των 14 ημερών, θα υποβάλλονταν σε δύο τεστ ανίχνευσης Covid-19 η καθεμία, και με δύο αρνητικά αποτελέσματα στα χέρια, θα είχαν τη δυνατότητα να επιστρέψουν με ασφάλεια στο Ειδικό Σχολείο. Τα τεστ επρόκειτο να διεξαχθούν σήμερα, Παρασκευή, όμως την τελευταία στιγμή, οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν ότι τελικά δεν θα υποβληθούν σε αυτά, καθώς άλλαξαν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ (!!!) Υπήρξε δε η σύσταση οι δύο εκπαιδευτικοί να πάνε στη δουλειά τους κανονικά την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη αντίστοιχα (!!!)

Το γεγονός αυτό έφερε αναστάτωση στο σχολείο με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν η διευθύντρια κ. Μάνια Κατεβαινίδου αλλά και ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλλιθέας κ. Παλαιολόγος Κυριαζής, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τους αρμόδιους και τελικά τα τεστ θα διεξαχθούν.

Τα μείζονα ζητήματα που προκύπτουν λοιπόν από αυτή την υπόθεση είναι αρχικά ότι ο ΕΟΔΥ θα πρέπει να ελέγξει ξανά τα σημεία των πρωτοκόλλων που αφορούν τους εκπαιδευτικούς σε σχέση με τα ενδεχόμενα κρούσματα στον κλάδο.

Επιπλέον, σε τοπικό επίπεδο, πέρα από την εφαρμογή του οριζόντιου μέτρου για το ποιος πρέπει να υποβάλλεται ή όχι σε τεστ Covid-19, αυτό που κρίνεται επιβεβλημένο να υπηρετείται κάθε φορά είναι ο τελικός στόχος, ο οποίος δεν είναι κανένας άλλος από την προστασία του γενικού πληθυσμού, και ακόμη περισσότερο των ευαίσθητων και ευπαθών ομάδων.

Θέλει ιδιαίτερη προσοχή το θέμα, ευαισθησία και οι αγκυλώσεις δεν βοηθούν. Δεν θα πρέπει να χρειάζεται η διαμεσολάβηση κανενός για να γίνεται το αυτονόητο, να υποβάλλονται δηλαδή σε επαναληπτικό τεστ εκπαιδευτικοί που είχαν νοσήσει από τον ιό, προτού επιστρέψουν στα σχολεία τους.

Τέλος, εξίσου σημαντικό είναι το θέμα που θέτει ο κ. Κυριαζής, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, τόνισε ότι θα πρέπει η ΚΟΜΥ της Λήμνου να λαμβάνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα δείγματα από το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές των Ειδικών Σχολείων του νησιού.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel