Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το Καλαθάκι Λήμνου και σήμερα στην ΕΡΤ

banner roots

Το Καλαθάκι Λήμνου και σήμερα στην ΕΡΤ
15.11.2020 | 11:44

Το Καλαθάκι Λήμνου και σήμερα στην ΕΡΤ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το τέταρτο επεισόδιο του νέου κύκλου της εκπομπής «Ποπ μαγειρική», με τον σεφ Μανώλη Παπουτσάκη, θα παρακολουθήσετε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020, στις 13:15, στην ΕΡΤ2.

Στα νέα επεισόδια της εκπομπής, τη σκυτάλη της γαστρονομικής δημιουργίας παίρνει ο καταξιωμένος σεφ Μανώλης Παπουτσάκης, για να αναδείξει ακόμη περισσότερο τους ελληνικούς διατροφικούς θησαυρούς, με εμπνευσμένες αλλά εύκολες συνταγές, που θα απογειώσουν γευστικά τους τηλεθεατές της δημόσιας τηλεόρασης.

Μήλα Ζαγοράς Πηλίου, Καλαθάκι Λήμνου, Ροδάκινα Νάουσας, Ξηρά σύκα Ταξιάρχη, Κατσικάκι Ελασσόνας, Σαν Μιχάλη Σύρου και πολλά άλλα αγαπημένα προϊόντα, είναι οι πρωταγωνιστές με ονομασία προέλευσης!

Κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 13:15, μαθαίνουμε στην ΕΡΤ2 πώς τα ελληνικά πιστοποιημένα προϊόντα μπορούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να κατακτήσουν το τραπέζι μας.

(Β΄ Κύκλος) 

Eπεισόδιο 4ο 

«Καλαθάκι Λήμνου, φασόλια γίγαντες ελέφαντες Καστοριάς & ξηρά σύκα Ταξιάρχη»

Ο σεφ Μανώλης Παπουτσάκης, με τα άριστα ΠΟΠ (Προϊόντα με ονομασία προέλευσης) και ΠΓΕ (Προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης), μας ετοιμάζει μια νόστιμη σουπιά, γεμιστή με καλαθάκι Λήμνου, πράσινες ελιές και χόρτα, φασόλια γίγαντες-ελέφαντες Καστοριάς με χοιρινό και σταμναγκάθι, και τέλος, θα μας γλυκάνει με ταχινένιο χαλβά, με ξηρά σύκα Ταξιάρχη.

Στην παρέα έρχεται να μας ενημερώσει για τα ξηρά σύκα Ταξιάρχη ο γεωπόνος Χρήστος Μπιτσάνης, ενώ ο διαιτολόγος Παναγιώτης Βαραγιάννης θα μας μιλήσει για τη διατροφική αξία που έχουν τα εξαιρετικά Φασόλια γίγαντες-ελέφαντες Καστοριάς.

Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Μανώλης Παπουτσάκης

Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Γαλανούλης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης.

Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Καβαδάς.

Εκτέλεση παραγωγής: GV Productions.

Έτος παραγωγής: 2020

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel