Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ν. Μαρινάκης στον FM100: Αρνητικά και τα τεστ της δεύτερης ημέρας (audio)
facebook seminaria
Ν. Μαρινάκης στον FM100: Αρνητικά και τα τεστ της δεύτερης ημέρας (audio)
23.11.2020 | 20:57

Ν. Μαρινάκης στον FM100: Αρνητικά και τα τεστ της δεύτερης ημέρας (audio)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στην ενημερωτική εκπομπή του FM100 «Θέμα και Ανάθεμα» και τη Δέσποινα Βασιλειάδου μίλησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου καρδιολόγος Νίκος Μαρινάκης, με αφορμή τη διενέργεια, rapid test σε χωριά του νησιού.

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι και σήμερα, δεύτερη ημέρα διενέργειας των γρήγορών τεστ, τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου βρέθηκαν στο Ρεπανίδι και τα Λύχνα και πραγματοποίησαν συνολικά 120 τεστ. Ο Δήμος Λήμνου, όπως ανέφερε ο κ. Μαρινάκης παρέλαβε το Σάββατο 2.850 τεστ, όμως ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί το επόμενο διάστημα.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, με τους γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου να επισκέπτονται αύριο το χωρίο της Παναγιάς και την Πλάκα. Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως οι έλεγχοι ξεκίνησαν από περιοχές που παρουσίασαν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων τις προηγούμενες ημέρες. Επίσης μέσα στο σχεδιασμό προβλέπεται και ο έλεγχος στις πύλες εισόδου.

Τέλος απατώντας σε σχετικό ερώτημα για τον αν υπάρχει έλλειψη στο εμβόλιο της γρίπης, παραδέχθηκε πως και στη Λήμνο υπάρχει έλλειψη επιρρίπτοντας ευθύνες και στη διαχείριση που κάνουν οι ίδιες οι φαρμακευτικές εταιρείες. Πρόσθεσε επίσης οτι οι γιατροί συνυπογραφούν σε όλους όσους ζητούν να κάνουν το εμβόλιο, τα φαρμακεία όμως είναι αυτά που θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες και μετά στον υπόλοιπο πληθυσμό.

Ακούστε τα όσα ανέφερε

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018