Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γρίφος για γερούς λύτες η λειτουργία ΓΕΦ στη Λήμνο
achilladelis
Γρίφος για γερούς λύτες η λειτουργία ΓΕΦ στη Λήμνο
06.09.2013 | 20:41

Γρίφος για γερούς λύτες η λειτουργία ΓΕΦ στη Λήμνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Μυτιλήνης κ. Μπαρούτης Παναγιώτης φιλοξενήθηκε σήμερα τηλεφωνικά στην ενημερωτική εκπομπή του Fm 100 "Θέμα και Ανάθεμα".

Ο κ. Μπαρούτης προσπάθησε να δώσει διευκρινίσεις, σε απορίες που έχουν γεννηθεί για τον χώρο που θα εξυπηρετείται ο κάτοικος της Λήμνου μετά το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ του νησιού και την ενοποίηση της, με την Δ.Ο.Υ Μυτιλήνης.

Η Δ.Ο.Υ Μυτιλήνης, παρέμεινε κλειστή στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου προκειμένου να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική ενοποίηση των συστημάτων των δύο Δ.Ο.Υ.

Έτσι, από εχθές θεωρητικά οι κάτοικοι της Λήμνου μπορούν να εξυπηρετηθούν από την Δ.Ο.Υ Μυτιλήνης "κανονικά". Μένει μόνο να μεταφερθεί το αρχείο από το καταστήματος της Λήμνου στο αντίστοιχο της Μυτιλήνης.

Τα ερωτηματικά όμως παραμένουν με το, τι γίνεται με την λειτουργία των Γ.Ε.Φ. (Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων). Ακόμα και σήμερα, μία εβδομάδα μετά το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ Λήμνου κανείς δεν ξέρει να πει πότε θα λειτουργήσουν και ποιές εργασίες θα εκτελούν.

Ο κ. Μπαρούτης ούτε λίγο ούτε πολύ, άφησε να εννοηθεί ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την οργάνωση του ΓΕΦ, αφού ο Δήμος Λήμνου, ο οποίος με βάση την απόφαση του κράτους είναι αρμόδιος για να υποδείξει το μέρος, δεν έχει δώσει απάντηση για τον χώρο που θα φιλοξενηθεί το εν λόγω γραφείο.

Μάλιστα ο κ. Μπαρούτης επεσήμανε ότι θα μπορούσαν υπηρεσίες που λειτουργούν στην Λήμνο να έχουν ενταχθεί στην διαδικασία πάγιας προκαταβολής υλικού, προκειμένου να υπάρχουν κάποια υλικά όπως παράβολα και χαρτόσημα για να εξυπηρετηθεί ο Λημνιός φορολογούμενος.

Τέλος ο κ. Μπαρούτης έκανε γνωστό οτι γίνονται προσπάθειες να λειτουργήσει ένα υποτυπώδες κέντρο εξυπηρέτησης μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, έτσι ώστε να δοθεί εν μέρη λύση στο μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μετά το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ Λήμνου.

 

Ακούστε απόσπασμα απο τα όσα είπε σήμερα το πρωί, ο προιστάμενος της Δ.Ο.Υ Μυτιλήνης κ. Μπαρούτης Παναγιώτης

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018